Nettbutikk

Seiko lanserer nye dykkere med GMT-funksjon

NYE MODELLER FRA SEIKO: SPB381J1 (t.v) og SPB 383J1 (t.h). Jubileumsmodellen SPB385J1 i midten). | Foto: Seiko / Klokkr

Seiko lanserer nye dykkere med GMT-funksjon

NYE MODELLER FRA SEIKO: SPB381J1 (t.v) og SPB 383J1 (t.h). Jubileumsmodellen SPB385J1 i midten). | Foto: Seiko / Klokkr
Nyhetsvarsel | Klokkr

Det har kun gått noen uker av året, men likefullt har Seiko ha lansert det som fort kan bli årets hit fra den japanske giganten.

I fjor lanserte de flere GMT-klokker i 5 Sports-serien som slo veldig godt an. I år lanserer de tre fullverdige dykkerklokker med GMT-urverk.

Seiko fortsetter nemlig satsingen på Prospex-serien og onsdag avduket de nye tilskudd til serien – SPB831J1 i grønn og SPB383J1 sort. I tillegg lanserer de også SPB385J1 i en limited edition i anledning klokkemerkets 110-årsjubileum. Sistnevnte kommer med isblå skive.

Nytt denne gangen er er et rykende ferskt GMT-urverk med tre dagers gangreserve.

Med andre ord får man både dykkerklokke-funksjonalitet og GMT-urverk. En kombinasjon man ikke ser altfor ofte. Bezelen er forøvrig keramisk og klokkene er 42 millimeter i diameter.

De nye SPB-modellene er 200 meter vanntette og kommer på stållenke. SPB385J1 (den limiterte) kommer også med en NATO-strap i lignende fargetoner som skiven.

Veiledende pris i Norge er 18 998 kroner på de to utgavene som ikke er limited edition. SPB385J1 vil koste 21 950 og produseres i et opplag på 4000 klokker. Klokkene vil være tilgjengelig i butikk rundt juni.

JUBILEUMSMODELL: Seiko SPB385J1. | Foto: Seiko

LES OGSÅ: Har kåret de beste Seiko-modellene under 10 000 kroner

Vi har testet klokken – dette er vårt førsteinntrykk

Klokkr har allerede fått fikle med samtlige tre ovennevnte klokker.

Klokken bærer godt på et vanlig herrehåndledd og selv om de måler 42 millimeter i diameter er det – som ofte med Seiko – kort fra topp til bunn og oppleves derfor ikke like stort som mange andre 42 mm klokker.

Verdt å merke seg er det at grønnfargen er dyp, noe vi likte svært godt, og den er derfor mindre grønn enn den klassiske Rolex «Hulk»-grønn-fargen, som startet mye av trenden med grønne klokker.

Personlig syns vi at det isblå skiven var mer artig og interessant enn vesentlig finere enn de to andre. Vaskekte Seiko-fans vil sikkert sette pris på denne også, men vi kommer neppe til å sette jord og himmel i bevegelse for å få tak i en av disse om de skulle vise seg vanskelig å oppdrive.

Disse klokkene vil uansett passe mange og fange manges oppmerksomhet.

PS. Seiko lanserte også fire nye Presage-modeller, samt SLA069 – en annen Prospex-dykker som også er limited edition.

SPB383J1: Fra Seiko. | Foto: Klokkr
GRØNN: Seiko SPB381J1. | Foto: Klokkr

Har du sjekket ut nettbutikken vår i det siste? Vi har nettopp tatt inn flere nye produkter!