Nettbutikk

Bjerke: Slik fungerer ventelistene når nye Rolex-modeller blir lansert

NÅ I TWO TONE: Rolex GMT-Master 2. Foto: Rolex.com

Bjerke: Slik fungerer ventelistene når nye Rolex-modeller blir lansert

NÅ I TWO TONE: Rolex GMT-Master 2. Foto: Rolex.com
Forklarer i podcast.

At det er venteliste på de mest ikoniske Rolex-modellene som Submariner, GMT-Master og Daytona er ikke noe nytt for klokkeinteresserte.

Nylig fikk derimot Joakim Bjerke i Urmaker Bjerke spørsmål om hvordan ventelistene for Rolex fungerer når nye modeller slippes. Og om hvem som blir prioritert når de nye modellene kommer i butikk.

Slik svarte administrasjonssjefen i Bjerke:

– Vi forholder oss egentlig til alle innkommende forepørsler på tilsvarende måte som andre henvendelser, uavhengig av om det er en ny modell eller en eksisterende modell. Når det gjelder nyhetsslipp så er det litt sånn både og da. Du har for eksempel et år som i år hvor det kommer en ny utgave av Dayton for eksempel. Da blir jo det en videreføring av en eksisterende liste. Da får noen siste rest av leveringer før den nye kommer. Så må man selvfølgelig snakke med folk og høre hva de ønsker, sier han i en fersk episode av Klokkepodden.

– Når det gjelder en modell som kommer inn fra siden som helt ny, type Oyster Perpetual med boblene på tallskiven eller Yacht-Master i titan som ikke har eksistert, så blir det sånn sett en liste som må skapes.

Samme kriterier

– Men det er de samme begrunnelsene. Under lanseringsperioden og ukene etterpå har vi valgt å gjøre det sånn at vi samler inn alle som spør. Også gjør man en vurderingsprosess. Den er utifra hvor mange klokker man forventer å få inn. Det man ofte ser er at leveringen i starten ofte er litt magrere før man opp normalt tempo. Vi ønsker å ha lister som skal være så realistiske som mulig – når vi sier ja, så tror vi på et ja.

– Sier vi ja til alle så vil noen få estimert levering om 16 år og det er veldig lite sannsynlig at klokken eksisterer om 16 år, så det må være en realisme i det.

LES OGSÅ: Bjerke om tilgjengeligheten på Rolex-nyhetene: – Erfaringsmessig ser vi at…

URMAKER BJERKE: Her ved administrasjonssjef Joakim Bjerke. | Foto: Klokkr

Sett denne?

Nyhet: Vi har laget en helt unik og vintage-inspirert Norge-NATO. Sjekk den ut her!