Nettbutikk

Maurice Lacroix relanserer populær dykkerklokke

NYHET FRA MAURICE LACROIX: Pontos S Diver. | Foto: ML

Maurice Lacroix relanserer populær dykkerklokke

NYHET FRA MAURICE LACROIX: Pontos S Diver. | Foto: ML
Årets sommerhit?

I fjor lanserte Maurice Lacroix AIKON Tide – en rimeligere utgave av sin populære AIKON-modell. Quartz-klokken i spenstige farger laget av resirkulert plast var for mange fjorårets store sommerklokke.

Nå kan det sveitsiske merket ha gjort det igjen. Forrige uke var Klokkr til stede i Kroatia da Maurice Lacroix relanserte Pontos S Diver.

Mange forbinder det sveitsiske merket med den nevnte AIKON-serien og det er slett ikke uten grunn. AIKON har vært en stor suksess og har fått avleggere som AIKON Tide og Venturer.

Faktisk bestemte Maurice Lacroix seg for å ta sin forrige Pontos S Diver ut av produksjon for å satse og fokusere på AIKON i 2016.

Etter stor etterspørsel har de nå gjenopplivet modellen og forrige uke ble de tre første dykkerklokkene i den relanserte familien lansert. To av dem, hvit og sort/oransje, er i stål, mens den tredje er en limitert utgave i bronse.

AIKON TIDE: Fjorårets store sommerhit fra Maurice Lacroix. | Foto: Klokkr

Ordentlig dykkerklokke

Denne gangen er Pontos S Diver 300 meter vanntett. Tidligere var den ytterligere vanntett, men ML har fjernet heliumventilen som tidligere modeller hadde.

Dette kan selvfølgelig være et minus for de som faktisk skal dykke med klokken, men for oss 99,9 prosent andre som i beste fall skal bade med klokken betyr dette hovedsakelig at kassen har blitt tynnere.

Det merkes på håndleddet og den 42 millimeter store klokken vil nå passe de aller fleste menn.

Med på lanseringen var Lidija Lijic, mange ganger verdensmester i fridykking og Maurice Lacroix-ambassadør, og klokken var egentlig ikke for stor for hennes tynne håndledd heller (om man som kvinne liker litt større klokker, vel å merke).

LES OGSÅ: – Dette bør du vite FØR du kjøper din første dykkerklokke

PÅ ARMEN: Pontos S Diver fra Maurice Lacroix med hvit skive og reim. | Foto: Klokkr

Store variasjonsmuligheter

Begge stålklokkene fra første produksjonsrunde blir levert med hele tre reimer.

Den sorte klokken kommer med en oransje og en sort gummireim, samt en sort nylonreim. Modellen med hvit skive kommer med en blå og en hvit gummireim, samt en blå nylonreim.

Bronsemodellen kommer med blå gummireim og blå skinnreim. Begge med bronsespenne.

Prisen på sistnevnte er rundt 30 000 kroner, mens de to stålmodellene koster rundt 25 000 kroner.

Alle variantene har det automatiske urverket «ML115» med nærmere 40 timer gangreserve og datovisning.

MANGE MULIGHETER: Maurice Lacroix Pontos S Diver kommer med mange forskjellige straps. | Foto: ML

Vårt inntrykk

Vi har som nevnt fått teste, fikle med og ta bilder av klokken og har derfor klart å få et godt inntrykk av nylanseringen.

Det er alltid et friskt pust med nye dykkerklokker i dette prissjiktet. Under 10 000 kroner er det mange dykkerklokker å velge mellom, men da er kvaliteten en helt annen.

Det samme kan man si om klokker nærmere 50 000 kroner. Tudor sine dykkerklokker og Omega Seamaster (til bruktpris) er tross alt nivået over.

Sammenlignbare modeller rundt 25 000 kroner kan være Oris Aquis, Longines Hydroconquest (eller Legend Diver, for den saks skyld) og Rado Captain Cook.

Pontos S Diver har i motsetning til flere av de ovennevnte et mer unikt design og skiller seg mer fra resten enn den gjengse dykkerklokke. Det setter vi pris på!

På armen bærer kassen fint (spesielt nå som heliumventilen er vraket) og gummireimen er av høy kvalitet.

I og med at klokken har dykkerbezelen på innsiden av glasset, som styres ved hjelp av en krone plassert klokken to, følte vi at den hvite skiven ble litt mye og visuelt stor.

Den sorte er derfor vår favoritt og om man skal ha den på seg ved sjøen eller bassenget funker den oransje reimen fint, men vi hadde nok brukt denne mest på sort gummireim.

Vi skulle gjerne sett et lenkealternativ på denne, spesielt til andre årstider. Dette kommer trolig senere om klokkene selger godt.

Alt i alt er Pontos S Diver en strålende sommerklokke til en relativt fornuftig pris!

VÅR FAVORITT: Maurice Lacroix Pontos S Diver med sort skive. | Foto: Klokkr

Nyhet: Vi har laget en helt unik og vintage-inspirert Norge-NATO. Sjekk den ut her!