Nettbutikk

Urmaker Bjerke: Derfor lager vi Europas største klokkebutikk

NY BUTIKK: Tegninger av Urmaker Bjerkes ny filial på Egertorget.

Urmaker Bjerke: Derfor lager vi Europas største klokkebutikk

NY BUTIKK: Tegninger av Urmaker Bjerkes ny filial på Egertorget.
Forklarer i podcast.

Nylig kunne vi viderebringe nyheten om at Urmaker Bjerke skal lage Europas største klokkebutikk.

Les mer om det her: Urmaker Bjerke med store nyheter.

Kort tid etter fortalte administrasjonsdirektør og tredje generasjon eier, Joakim Bjerke, inngående om prosjektet i deres egen podcast Klokkepodden.

Slik begrunner han valget om å lage Europas største klokkebutikk i «lille» Oslo.

– At det er Europas største har ikke vært «top of mind». I denne prosessen har vi sett på det vi ser for oss av fremtiden og hva vi ser for oss av plass. Det er jo en litt naturlig forlengelse av at markedet gradvis endrer seg. Det er jo ikke unikt for klokkebransjen, men tidligere kun man bare stappe merker inn i en butikk og de hang ved siden av hverandre i generiske utstillingsplasser. Nå bryr merkene seg om hvordan produktene blir presentert. Det skal være den riktige utstillingsflaten.

– De siste årene har «shop in shop» vært populært. Derfor er det naturlig at vi gir merkene enda mer plass. Ikke bare en bakvegg med salgsbord foran, men at vi gir dem en mulighet til å skape et unikt miljø. Det har vel vært tanken og det vi har jobbet ut i fra.

Frem til nå har Urmaker Bjerke hatt to filialer i Oslo. En i Karl Johans Gate og en i Nedre Slottsgate. I tillegg har de en butikk i Bergen.

Slår ut Paris

Nøyaktig hvordan kabalen blir fremover med eksisterende lokaler deres nye storbutikk på Egertorget er foreløpig litt uklart.

– Vi har vært innom masse forskjellig: Hvordan kan dette gjøres, hvor i Oslo, hvilke lokaler finnes, hva er ledig, også videre. Til slutt fant vi denne fantastiske løsningen midt på Egertorget. Dette tikker av det vi er på jakt etter til å matche den visjonen vi hadde!

– Så var det egentlig ganske nylig vi satt å skrev den pressemeldingen og da googlet vi oss frem til at Europas største klokkebutikk ligger i Paris og er på 2200 kvadratmeter. Vår blir 2700 kvadratmeter.

LES OGSÅ: Har den trangere økonomien påvirket etterspørselen etter dyre klokker? Dette sier Urmaker Bjerke

URMAKER BJERKE: Her ved administrasjonssjef Joakim Bjerke. | Foto: Klokkr

Sett denne?

Nyhet: Vi har laget en helt unik og vintage-inspirert Norge-NATO. Sjekk den ut her!