Nettbutikk

Loven om da han tjente til sin første ordentlige klokke: – Jeg måtte gå med skuddsikker vest og hjelm

RADIOPROFIL: Klokkeinteresserte Øyvind Loven. | Foto: Instagram

Loven om da han tjente til sin første ordentlige klokke: – Jeg måtte gå med skuddsikker vest og hjelm

RADIOPROFIL: Klokkeinteresserte Øyvind Loven. | Foto: Instagram
Gjestet nylig podcast og fortalte den spesielle historien.

Øyvind Loven er en kjent komiker og programleder på radio. Han er også meget interessert i klokker.

Nylig gjestet han Finansavisen og Tidssonens klokke-podcast Klokkelandslaget. Der fortalte inngående om sin klokkehobby.

Blant annet kunne Loven røpe hvordan han kjøpte sin første ordentlige klokke, en Breitling Superocean, på starten av 2000-tallet.

– Når man er komiker tjener man ikke alt for mye penger de første årene, men så skulle jeg underholde norske soldater i Kosovo. Da ble jeg fløyet ned, var der i fire dager og måtte gå med skuddsikker vest og hjelm. Forsvaret var storbrukere av stand-up så det var liksom litt gjevt da. Jeg hadde bestemt meg for at de pengene jeg tjener på dette oppdraget, sånn at de ikke bare forsvinner, skal jeg bruke til noe fornuftig, forteller han.

– Jeg mellomlandet i München og så en Breitling. Hadde alltid ønsket meg en Breitling-klokke. På vei til Kosovo kikket jeg på den og det var en Superocean med blå skive og blå gummireim. Den lyste opp og jeg ble veldig fascinert.

– Jeg hadde tittet litt på den tidligere i brosjyrer og sånn. Så jeg gjør det da. Kjøper den klokken for de pengene. Og den klokken har jeg ennå. Det er en kul ting. De pengene kunne like gjerne blitt borte, men den klokken er da liksom den første ordentlige klokken med et ordentlig urverk.

Under ser et eksemplar av modellen Loven snakker om.

LES OGSÅ: Sjekk Erling Braut Haalands fantastiske klokkesamling

Flere klokker

Foruten Breitling-klokken forteller Loven om andre klokker han eier.

54-åringen har blant annet en Rolex GMT Master 2 «Pepsi» (en litt eldre modell) og var den første til å kjøpe en Moser-klokke av Urmaker Bjerke da de startet å selge merket for noen få år siden. Modellen heter Pioneer Centre Seconds. På ønskelisten har han en Blancpain Fifty Fathoms.

VÅRKAMPANJE: 20 % på hele nettbutikken – sjekk ut våre skinnreimer, NATO-straps og klokkebokser her!

Sett denne?