Nettbutikk

Fire tips for å unngå å bli svindlet når du selger klokke på nett

VÆR PÅ VAKT: Det finnes flere med skumle hensikter på klokkemarkedet. | Foto: JLC / Unsplash

Fire tips for å unngå å bli svindlet når du selger klokke på nett

VÆR PÅ VAKT: Det finnes flere med skumle hensikter på klokkemarkedet. | Foto: JLC / Unsplash
Sørg for en litt tryggere handel.

Det kan ofte være store verdier involvert når det kommer til klokker. Dette fører igjen til at folk med dårlige intensjoner som driver med svindel tiltrekkes til markedet.

Mange ganger har man lest om noen som har blitt svindlet i en klokkehandel og nylig publiserte Time and Tide Watches fire tips til hvordan man kan minimere risikoen for å bli utsatt for svindel.

På grunn av den lave tilgjengeligheten på merker som Rolex, Patek Philippe og Audemars Piguet, samt interesseøkningen for vintage-klokker, kan man ofte måtte ty til annenhåndsmarkedet.

Som det skrives i artikkelen finnes det muligheter for gjennomføre et tryggere salg gjennom for eksempel Chrono24 eller en bruktforhandler, men dette betaler man ofte ganske mye for.

Finn.no, Facebook, diverse forum og så videre kan alle være gode steder å selge klokker på, men noen forholdsregler bør man ta.

Under ser du de fire punktene Time and Tide Watches mener man bør være ekstra oppmerksomme på.

1. Anonyme kjøpere

Dersom du legger ut en klokke og en som kontakter deg har helt ny konto og verken han profilbilde eller et ekte navn bør alarmklokkene ringe. Det finnes selvfølgelig unntak hvor noen ønsker å være anonyme med god grunn, men disse vil heller gå gjennom andre for å få til en redelig handel. Gå gjennom all informasjonen du har tilgjengelig på vedkommende som kontakter deg og vær kritisk.

LES OGSÅ: Selge klokke på Finn.no? Her er tre tips til hvordan du gjør et best mulig salg

Omega-klokke på armen og to Finn-annonser.
FINN.NO: Et godt sted å selge klokker. | Foto: Unsplash / Finn.no

2. Tilbud som er for gode til å være sanne

Dersom du sliter med å selge klokken og plutselig får et tilbud som er for godt til å være sant må du også være på vakt. Det er ikke uvanlig at svindlere starter med å si at de ønsker å kjøpe klokken for det du har lagt den ut for og kanskje attpåtil er villig til å betale mer og/eller for frakten. En måte man kan luke ut useriøse kjøpere er å ikke publisere bilder fra alle vinkler i annonsen og heller få potensielle interesserte til å etterspørre disse selv. På den måten vet du at dem som spør om dette er genuint opptatt av en handel.

Rolex-skilt med lys på veggen.
KJENT NAVN: Rolex-skiltet utenfor en butikk. | Foto: Pixabay

3. Ikke gi fra deg klokken før pengene er på konto

Det er lett å tenke at alle som lar seg lure i en svindel er idioter. Helt til det skjer med deg. Alt som kreves er at du senker guarden litt.

Vipps, bankenes straksutbetalinger og for eksempel Chrono24s betalingsløsning skaper trygghet, men er ikke en garanti for at du får pengene. Det kan også være tilfeller hvor banken trekker tilbake penger som er på vei til å bli utbetalt.

For å være sikker må du stole på motparten i handelen og styre unna dersom du har en dårlig følelse. IKKE gi fra deg klokken før du har pengene på din egen konto!

En penklokke fra Longines avbildet på et håndledd.
PENT FRA LONGINES: Heritage Classic med sektorskive. | Foto: Longines.com

Sett denne?

4. Sparr med andre

Dersom du tviler på din egen magefølelse skader det ikke å spørre andre hva de mener om saken. Kanskje har dere felles bekjente på Facebook, kanskje er en i familien bedre på å undersøke profilene til folk og ikke vær redd for å bruke tid på å gjennomføre en sikker handel for å unngå svindel. Be gjerne om referanser.

Du kan til og med fortelle om dine bekymringer til kjøperen. Har hen skumle hensikter løper trolig vedkommende kjapt bort fra samtalen eller kanskje du kan bli fortalt noe som gjør deg sikrere på å gjennomføre handelen eller la være.

Tre Rolex-klokker i monteret.
I BUTIKK: Rolex Daytona. | Foto: Unsplash

På utkikk etter noen skikkelige fine klokkereimer? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!