Nettbutikk

– Jeg har en klar melding til alle haterne: Denne klokken ruler!

HYLLER EXPLORER 1 I TWO TONE: Mangeårig Hodinkee-journalist Stephen Pulvirent. | Foto: Rolex / YouTube

– Jeg har en klar melding til alle haterne: Denne klokken ruler!

HYLLER EXPLORER 1 I TWO TONE: Mangeårig Hodinkee-journalist Stephen Pulvirent. | Foto: Rolex / YouTube
Var selv skeptisk i starten.

Stephen Pulvirent var en av de første journalistene i Hodinkee. Gjennom det siste tiåret har han testet og sett hundrevis av klokker. I fjor hadde han Rolex Explorer 1 i stål og gull under lupen.

Modellen ble lansert, til manges overraskelse, våren 2021. Mange syns det var snodig at Rolex lanserte sin kanskje «pureste» sportsklokke i en mer fjong utgave, men Pulvirent mener klokken fortjener et mye bedre rykte enn den foreløpig har.

– Få klokker har skapt så store kontroverser som Explorer 1 i two tone. Den tok alle på senga da den ble lansert. Som en langvarig Explorer-fan og eier av en vintage Explorer visste jeg at jeg var nødt til å se modellen i levende live så fort som mulig, innleder han med i serien A week on the wrist.

– Da jeg var først prøvde klokken skal jeg innrømme at jeg ikke var hundre prosent overbevist. Men etter å ha brukt den i en uke har jeg én klar melding til alle haterne der ute: Denne klokken ruler!

En Rolex-klokke i stål og gull.
EXPLORER 1 I TWO TONE: En av 2021s største overraskelser fra Rolex. | Foto: Rolex.com

LES OGSÅ: Finansavisen spår ny klokketrend: – Det skjer et skifte i smaken hos dagens klokkekjøpere

Liten og enkel

Mye av sjarmen med Explorer 1 har lenge vært at det er en klokke som «flyr under radaren». Klokker som Submariner, GMT-Master 2 og Daytona får trolig langt mer oppmerksomhet om du har den på håndleddet sammenlignet med en Explorer.

I 2021 nedskalerte Rolex størrelsen fra 39 millimeter i diameter til 36, som den opprinnelig var.

– Det er en diskré ikke-noe-tull-Rolex. Dette er riktignok kanskje den første Exploreren man kan kalle litt flashy, men jeg syns den gjør en meget god jobb med å kombinere dette med alt det andre som gjør linjen til et ikon.

– Etter noen år med 39 millimeter i diameter er nedskaleringen virkelig velkommen. Enkelheten kommer mye bedre frem nå. Det nye urverket benytter seg også av all teknologi Rolex har til rådighet.

– Bezel, krone, visere, timemarkører og midtleddene på lenken er nå i gull og det gir mye varme til klokken. I starten var gullet alt jeg så, men etter at jeg ble vant til dette la jeg merke til at det var lysforhold hvor man knapt ser gullet. Styrken til denne klokken er at den ikke roper «jeg er en gull-Rolex». Gullet gjør ikke klokken noe mindre solid heller.

Tett på Rolex Explorer.
3, 6, 9: Rolex Explorer sin ikoniske skive. | Foto: Rolex.com

På utkikk etter noen skikkelige fine klokkereimer? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!

– En perfekt klokke

For 110 000 kroner kan man komme seg inn på nivået over stål hos Rolex og det er mye klokke for pengene, ifølge Pulvirent.

– For meg er dette en perfekt klokke for tiden. Dette er en klokke som får meg til å smile hver gang jeg ser på den. Jeg mener Rolex Explorer er en av de beste klokkene i historien og denne varianten er den beste Explorer 1 vi har satt på mange år.

På utkikk etter noen skikkelige fine klokkereimer? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!

Under kan du se hele videoen hvor Hodinkee går i dybden på Explorer 1.

Sett denne?

Følg oss på Instagram for daglige klokkenyheter!