Nettbutikk

Ni helt unyttige fakta om Rolex

THE PRESIDENT: Rolex Day-Date. | Foto: Unsplash

Ni helt unyttige fakta om Rolex

THE PRESIDENT: Rolex Day-Date. | Foto: Unsplash
Dette visste du neppe.

Rolex er et sagnomsust klokkemerke og kanskje den klokkeprodusenten som er mest skrevet om opp gjennom årene.

Derfor er det mange fakta om den sveitsiske giganten som de fleste klokkeinteresserte kan, men under får du noen ganske så unyttige opplysninger som du kanskje ikke visste fra før.

Faktaene stammer fra en video som YouTuber Jenni Elle publiserte forleden som tok for seg 27 unyttige fakta om luksusklokker. Ni av dem handler om altså om produsenten bak modeller som Submariner, Datejust og GMT-Master.

Ni unyttige fakta om Rolex

1. Hans Wilsdorf lagde angivelig forstørrelsesglasset (cyclops, på godt klokke-språk) på Datejust fordi kona hans slet med å lese av datoen.

2. Han kalte kassedesignet på samme klokke for tropisk. Uvisst av hvilken grunn.

3. I lang tid hevdet Rolex at forstørrelsesglasset økte dato-størrelsen med 2,5 ganger, men denne informasjonen er ikke lenger tilgjengelig på merkets nettsider.

4. I 1956 tilbakekalte de 605 USA-importerte GMT Master-modeller (ref. 6542) fordi bezelene inneholdt radioaktivt materiale.

5. På den tiden kostet klokken over 240 dollar.

Hans Wilsdorf holder frem en klokke
ROLEX-GRUNNLEGGER: Hans Wilsdorf. | Foto: Rolex.com

LES OGSÅ: Samtlige Rolex-modeller rangert fra best til verst

6. Den første Submariner-modellen hadde en bezel du kunne snurre i begge retninger, men etter hvert endret de dette. På den måten gjør man det tryggere når man dykker.

7. Alle Rolex-kroner er laget av ti deler.

8. En av de mest søkte frasene på Google angående Panerai er om de lages av Rolex. Svaret er nei og gjelder kun noen få ytterst få og gamle eksemplarer.

9. Daytona har fem markører per sekund, men urverket gjør at den kan stoppes åtte ganger i sekunder. Dermed er ikke skive og visere hundre prosent synkronisert.

Sett denne?

I videovinduet under kan du se samtlige 27 fakta.

På utkikk etter noen skikkelige fine klokkereimer? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!