Nettbutikk

Norske idrettsstjerner med klokkesponsorater

Johannes Thingnes Bø skriver, Aksel Lund Svindal og Ada Hegerberg ser i kamera.
KLOKKESPONSET: Johannes Thingnes Bø (Richard Mille), Aksel Lund Svindal (Longines) og Ada Hegerberg. | Foto: Instagram

Norske idrettsstjerner med klokkesponsorater

Johannes Thingnes Bø skriver, Aksel Lund Svindal og Ada Hegerberg ser i kamera.
KLOKKESPONSET: Johannes Thingnes Bø (Richard Mille), Aksel Lund Svindal (Longines) og Ada Hegerberg. | Foto: Instagram
Flere store merker og navn.

Klokkemerkene er sjeldent fremmed for å sponse idrettens stjerner.

Flere av de største varemerkene har på mange måter slått seg opp gjennom markedsføring innenfor sport.

Selv om Norge er et lite land er vi en stolt idrettsnasjon og noen av våre fremste utøvere har sikret seg klokkesponsorater det siste tiåret-

Under ser du et utvalg:

1. Aksel Lund Svindal (Alpint) – Longines

Tidligere alpinstjerne Aksel Lund Svindal er et stort navn både i Norge, Europa og Amerika.

I mange år har han vært ambassadør for sveitsiske Longines, som også er tungt inne i verdenscupen i alpint. Merket har vært tilstede i alpinsporten helt siden 1930-tallet. Lund Svindal har også vært tilknyttet mange andre store merkevarer som Red Bull, Porsche og Samsung i en årrekke.

I 2019 feiret 39-åringen og Longines hele tolv års samarbeid.

Har du sjekket ut nettbutikken vår? Vi tilbyr fantastiske reimer og oppbevaring til klokkene dine!

2. Kjetil Jansrud (Alpint) – Hublot

Et nyere merke er Hublot, som sponser mangeårig Lund Svindal-lagkamerat Kjetil Jansrud.

Hublot har lenge satset tungt på markedsføring i sport og Jansrud er listet opp på Hublots nettsider blant «venner av merket».

Hublot er forøvrig tilknyttet navn som Kylian Mbappé, José Mourinho (begge fotball), Novak Djokovic (tennis), Dustin Johnson (golf) og Usain Bolt (friidrett).

3. Ada Hegerberg (Fotball) – Hublot

En annen fotballstjerne som er tilknyttet Hublot er vår egen Ada Hegerberg. Lysluggen som tidligere er kåret til verdens beste fotballspiller er i likhet med Jansrud også «venn av merket».

Hegerberg har vært tilknyttet Hublot i et par år nå og er en av relativt få kvinnelige idrettsstjerner de sponser.

–Det å representere Hublot er en utrolig mulighet for meg. Klokkene viser klasse og presisjon, det er egenskaper som har linker til et samarbeid jeg kan stå inne for, har Hegerberg tidligere uttalt til thewatch.no.

26-åringen fra Møre og Romsdal er i tillegg sponset av giganter som Nike og Mastercard.

4. Johannes Thingnes Bø (Skiskyting) – Richard Mille

Skiskytter Johannes Thingnes Bø er selvutnevnt klokkeentusiast. Han tok selv kontakt med et av verdens mest eksklusive merker Richard Mille og foreslo et samarbeid.

Det har ført til at man kan se nordmannen med en spesiallagd RM 67-02 på armen i sporet og på standplass.

– Utvikling og innovasjon er særdeles viktig når det kommer til å nå sitt høyeste potensiale. Både når det kommer til produkt og når det kommer til produkt. RM 67-02 sitter så tett på håndleddet at det føles som en del av huden. Under renn tar vi av og på riflene fire ganger og det krever en klokke som sitter ekstremt godt. Klokken er lett, atletisk og med norske farger – da vet jeg at klokken vil gi meg styrke og motivasjon, sier Thingnes Bø til Richard Milles egne nettsider.

5. Viktor Hovland (Golf) – Audemars Piguet

Golfspiller Viktor Hovland har på kort tid slått seg opp til verdenstoppen.

Etter at han imponerte som amatørspiller i US Open 2019 gikk det ikke lang tid før han ble profesjonell og en del av de mange golfstjernene som er sponset av Audemars Piguet.

– Den tidligere amatør-verdenseneren fra Norge har snudd hoder siden han ble proff etter US Open i 2019. Han har ikke bare steget gjennom de profesjonelles grader i en sensasjonell fart, men har også spilt seg inn i mange fans sine hjerter med sin lidenskapelige spillere og smittende smil, skriver AP på sine nettsider.

– På TIDE å jobbe. Stolt over å bli en del av AP-familien, skrev Viktor Hovland på Instagram da avtalen ble offentliggjort.

6. Suzann «Tutta» Pettersen (Golf) – Tag Heuer

Norges beste kvinnelige golfspiller gjennom tidene, Suzann Pettersen, har tidligere vært sponset av Tag Heuer. I 2008 inngikk hun en avtale en profileringsavtale med Nortime, som representerer Tag Heuer i Norge.

Pettersen prydet plakater og reklamemateriell for Tag Heuer i flere år, men er ikke tilknyttet merket lenger.

«Tutta» la forøvrig opp i 2019 og hadde blant annet Nike og EA Sports i ryggen gjennom karrieren.

7. Anders Mol og Christian Sørum (Sandvolleyball) – Maurice Lacroix

Gullduoen fra OL 2020 er sponset av Maurice Lacroix og hele det norske teamet er utsmykket med en «Special Vikings Edition» av den populære modellen Aikon.

Da partnerskapet ble kjent i 2019 skrev ML på sine nettsider at de var «eksepsjonelt stolte av å ønske verdens beste volleyballspillere velkommer til merkets sirkel av venner».

Allerede året etter ble det offentliggjort at avtalen er fornyet frem til og med OL i 2024.

8. Therese Johaug (Langrenn) – Tag Heuer

En annen som har blitt sponset av TAG Heuer er langrennsdronning Therese Johaug. Avtalen daterer seg en del år tilbake og var også med Nortime.

– Jeg er nok fortsatt ei  ganske jordnær jente. Men jeg skal innrømme at jeg har sans for kvalitet  og perfeksjonisme. Det er det jeg etterstreber selv, og det er det jeg først og fremst ser i disse produktene, sa Johaug til Dagbladet i 2013.

– Dette er mer enn ei klokke, det er et smykke som du har livet ut.

TAG Heuer har forøvrig sponset ikoner som Leonardo DiCaprio, Ryan Gosling (begge skuespillere), Lewis Hamilton (Formel 1) og Naomi Osaka (tennis).

9. Ole Einar Bjørndalen (Skiskyting) – Certina

En av tidenes idrettsutøvere fra Norge valgte å inngå partnerskap med Certina.

– Utholdenhet og presisjon er viktige egenskaper for en god skiskytter. Ole Einar Bjørndalen er ikke bare en av de beste skiskytterne i verden, han er også en av de beste gjennom tidene, i hele sportens historie. Og Ole har – på tross av hans tallrike olympiske seire og verdensmesterskap – forblitt den samme vennlige og ydmyke mannen, en ekte idrettsutøver med nasjonal heltestatus i Norge. Vårt samarbeid med Ole passer perfekt i forhold til de verdiene Certina representerer, uttalte klokkemerket til Kampanje den gangen.

Både i 2014 og 2016 lanserte de til og med en egen Bjørndalen-klokke.

10. NFF og Fotball-landslaget

Klokkr har tidligere skrevet om landslagets gullklokke som man får etter 25 eller 50 kamper for Norges A-landslag i fotball.

Les mer om det her: Derfor er ikke landslagets «gullklokke» lenger i gull.

Leverandør er Tag Heuer og både kvinne- og herrespillere får denne prestisjetunge prisen med jevne mellomrom.

LES OGSÅ: Fem norske TV-kjendiser med Omega på håndleddet

11. Norway Chess og Von Doren

Det norske klokkemerket Von Doren ble startet i 2016 og hadde fra start et fokus på sjakk. Grunnlegger og tidligere filmskaper Øyvind VonDoren Asbjørnsen tok inntekter fra blant annet en dokumentarfilm om Magnus Carlsen og startet selskapet.

Von Doren står bak modellen Grandmaster som har kommet i flere varianter og som er «inspirert av den store innsats og styrke som kreves av en sjakkspiller for å oppnå tittelen Stormester».

Sett denne?