Nettbutikk

Tidligere klokkeselger: – Slik får du kjøpt Rolex fra autorisert forhandler i 2022

OVERLEVERING I BUTIKK: En heldig kunde henter ut en Rolex-klokke. | Foto: Rolex.com

Tidligere klokkeselger: – Slik får du kjøpt Rolex fra autorisert forhandler i 2022

OVERLEVERING I BUTIKK: En heldig kunde henter ut en Rolex-klokke. | Foto: Rolex.com
Med eller uten ventetid.

Å få tak i en Rolex fra autorisert forhandler kan være lettere sagt enn gjort. Den sveitsiske giganten klarer rett og slett ikke lage nok klokker sammenlignet med hvor mange som vil kjøpe dem.

Dette fører til at det er vanskelig å få tak i en ny Rolex (spesielt sportsmodellene i stål) og man må belage seg på en lang ventetid dersom man i det hele tatt kommer seg på ventelisten.

Klokkr har tidligere skrevet noen tips og råd om hvordan man kommer seg på liste hos forhandler i Norge.

Les mer om det her: Slik får du (kanskje) kjøpt Rolex ny i butikk.

Mye av poenget er at klokkene som er vanskelig å få tak i er dyrere i bruktmarkedet enn i butikk. Derfor er dette et av flere argumenter for å få tak i en rett fra forhandler.

Nylig publiserte YouTuber og tidligere bruktforhandler Paul Thorpe en video hvor han forklarte hvordan man kan få tak i en ny Rolex fra autorisert forhandler i 2022.

– Det er over to år siden jeg sist kom med tips om hvordan man kan få tak i en ny Rolex. Mye har forandret seg siden den gang. Jeg mente da at Rolex ønsket å komme nærmere Patek Philippe og Audemars Piguet, men dere kan selv avgjøre om den spådommen var riktig, åpner Thorpe med.

– Det vi uansett kan være enig om er at det i 2022 er vanskeligere enn noensinne å få noe som helst fra en Rolex-forhandler.

I Norge er det Urmaker Bjerke i Oslo og Bergen, Håkon Lian i Trondheim, Askeland i Stavanger og Lervik Ur i Haugesund som er autoriserte Rolex-forhandlere.

Tre Rolex-klokker i monteret.
I BUTIKK: Rolex Daytona. | Foto: Unsplash

Gratis penger

Som Paul Thorpe påpeker: Enhver «AD» er forskjellig.

– Alle forhandlerne er unike. De har selvfølgelig retningslinjer fra Rolex de må følge, men det er opp til forhandlerne å tolke de retningslinjene. Rolex lager klokkene, mens forhandlerne selger dem. Det er opp til sistnevnte å velge hvem som skal få kjøpe klokkene.

– Fakta er at når de selger deg en klokke så er det nesten som å gi deg gratis penger. Selger de deg en Rolex Daytona i stål til listeprisen på 146 800 kroner kan du selge den for nærmere tre ganger så mye brukt. Derfor må vi forstå at forhandlerne må like og kjenne deg dersom de skal «gi deg» flere hundre tusen. Ingen liker å gi gratis penger til noen man ikke kjenner. Det er store summer det er snakk om og jeg skjønner godt at mange forhandlere selger til folk de kjenner enten privat eller som gode kunder.

Rolex-skilt med lys på veggen.
KJENT NAVN: Rolex-skiltet utenfor en butikk. | Foto: Pixabay

På utkikk etter noen skikkelige fine klokkereimer? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!

– Fremstå rik

Thorpe mener det lureste man kan gjøre er å fremstå som rik(ere enn det man er).

– Det som også spiller inn er hvilken klokke du er ute etter. Desto mer populær klokke du ønsker deg, desto vanskeligere blir det å få tak i en. Hvis du vil ha en Datejust med en vanlig skive kan du fort få resultater. Men hvis du tenker Daytona eller GMT-Master 2 blir det et annet spill.

– Det er ingen tvil om at jo rikere forhandleren tror du er, jo enklere vil ADen la deg bli med i spillet.

Tanken er at de som allerede har mye penger ikke vil være så interessert i å flippe klokken for profitt, rett og slett fordi man da trolig ikke blir like fristet av raske penger. Samtidig vil forhandleren håpe på å selge deg andre klokker dersom du har mye penger.

Samarbeid: Vil du ha matchende halstørkle til klokken din? Sjekk ut Bandanas.no!

– Hvis du møter opp i butikken med en Ferrari utenfor vil det slå tyngre enn om du kommer med en Fiat. Og hvis du kommer slaskete antrukket vil nok ikke forhandleren bli imponert. Hvis du da forteller at du kun har råd til én klokke, så kan jeg nesten garantere deg at du ikke får den klokken. Jeg mener man må vise seg verdig å bli gitt disse gratis-pengene. Desto rikere du fremstår, desto bedre sjanse har du.

Om Thorpe sitt store tips om å fremstå rik for å få tak i populære Rolex-modeller er like relevant i Norge som andre steder i verden er vi litt usikre på. At det er en klar fordel også for norske forhandlere om de kan selge deg flere klokker og minimere risikoen for at du selger klokker videre for profitt er det derimot ingen tvil om.

Under kan du se hele videoen til Paul Thorpe.

LES OGSÅ: Solgte verdens dyreste Rolex: Forteller hvilken klokke han selv har brukt mest de siste 20 årene

Sett denne?