Nettbutikk

Dette har Rolex uttalt om mangelen på klokkene deres

ROLEX-KRONA: Her på en «President»-lenke. | Foto: Rolex.com

Dette har Rolex uttalt om mangelen på klokkene deres

ROLEX-KRONA: Her på en «President»-lenke. | Foto: Rolex.com
Tok bladet fra munnen i fjor høst.

Klokkebransjen kan være svært hemmelighetsfull og Rolex er blant mesterne i å holde tett om alt fra nye lanseringer til produksjonstall.

De siste årene har det vært en stor etterspørsel etter Rolex sine klokker (spesielt sportsmodellene i stål) og tilbudet er langt mindre.

Flere har spekulert i om dette har vært en bevisst strategi fra den sveitsiske giganten, men tradisjonen tro har det vært tyst fra hovedkilden selv. Teorien (opp til deg om du kaller det konspirasjon eller ei) er at det skapes et større behov hos mennesker for noe som er vanskelig å få tak i, kontra om alle kunne gått inn i hvilken som helst autorisert forhandler og fått med seg en ny stålmodell hjem.

I fjor høst tok uttalte de seg for første gang om det som internasjonalt blir kalt «the Rolex shortage».

– Knappheten på våre klokker er ikke en strategi fra vår side. Vår nåværende produksjon klarer ikke imøtekomme etterspørselen. Ikke uten å redusere kvaliteten på klokkene våre. Det er noe vi nekter å gjøre. Vi vil aldri gå på kompromiss med hva som kreves for å lage eksepsjonelle klokker, uttalte de til Yahoo Finance.

LES OGSÅ: Slik får du (kanskje) kjøpt Rolex ny i butikk

Krever manuelt arbeid

Videre påpekte de at alle klokkene settes sammen for hånd hos de fire fabrikkene de har i Sveits. Noe som «naturligvis legger føringer på kapasiteten». Bedre ble det heller ikke av fabrikkene måtte stenges ned i flere uker på grunn av Covid-19.

I tillegg sa Rolex at de ikke er ansvarlig for hvilke kunder som får de forskjellige modellene. Dette er det forhandlerne selv som styrer.

VÅRKAMPANJE: 20 % på hele nettbutikken – sjekk ut våre skinnreimer, NATO-straps og klokkebokser her!

TETT PÅ: Skiven til en Rolex Oyster Perpetual. | Foto: Rolex.com

Sett denne?