Nettbutikk

Fire ting du kan gjøre for å forberede klokken din til sommeren

SOMMER: På tide å gjøre klar klokken for hva som venter. | Foto: Unsplash

Fire ting du kan gjøre for å forberede klokken din til sommeren

SOMMER: På tide å gjøre klar klokken for hva som venter. | Foto: Unsplash
Endelig juni.

Sommeren nærmer seg og allerede har det blitt varmere i været. For oss klokkefolk betyr det ofte gummireim, NATO-strap eller en helt ny sommerklokke.

Det er nemlig liten tvil om at mange liker å gå med ekstra spreke farger på enten reim eller klokke i sommermånedene og det kan være kjekt med en klokke som tåler et bad.

Under tipser vi om fire ting du kan gjøre for å forberede deg og klokken din på sommeren.

Trykktest

Det første du bør gjøre om du har planer om å bade med klokken er å sjekke at den faktisk er vanntett. Dersom det er under fem år siden klokken var ny (og potensielt enda lenger) er det trolig ikke behov for en trykktest, men dersom klokken er eldre kan det være greit å faktisk vite.

En trykktest koster noen få hundrelapper og kan gjøres hos de fleste urmakere og klokkeforretninger. Merk at om du har en klokke som kan gå veldig dypt trenger man en heftigere maskin som færre har.

Om uret ikke består trykktesten er det en smal sak for urmakerne å bytte pakninger.

Nærbilde av en Rolex Sea-Dweller Deepsea.
ROLEX 126660: Sea-Dweller Deepsea med James Cameron-skive. | Foto: Rolex.com

Sett på (/kjøp) deg en NATO-strap

Er klokken din på skinnreim kan denne fort bli litt svett på sommeren. Dessuten er det ikke spesielt lurt å bade med den. En NATO-strap i tekstil tåler derimot det meste og passer utmerket til et klassisk sommerantrekk (gjerne i noen spreke farger).

I Klokkr sin nettbutikk selger vi Premium NATO-straps fra Italia som vi på det varmeste kan anbefale på når gradestokken nærmer seg 20. Våre Premium NATO-reimer er svært behagelige og må ikke forveksles med de rimeligere alternativene fra Asia.

Sjekk ut våre NATO-straps her!

En klokke med hvit skive på grønn reim liggende.
HAMILTON KHAKI FIELD MECHANICAL: Her på en grønn Tioverti NATO-reim fra Klokkr sin egen nettbutikk. | Foto: Klokkr/Tioverti

… eller gummireim

I nettbutikken selger vi også gummireimer (fra Italia disse også, faktisk) og dette er en sikker vinner på sommeren. Det er både behagelig og passende å bytte ut lenken med en «rubber strap».

Sjekk ut våre gummireimer her!

GUMMIREIM: En sikker vinner på sommeren. Tilgjengelig i Klokkr sin nettbutikk. | Foto: Klokkr

Ta på et ekstra ledd

Det kan bli varmt om sommeren og forhåpentligvis skal du også være i aktivitet. Dette kan føre til at håndleddene dine blir større og lite er mindre behagelig enn en for stram lenke.

Derfor kan det være lurt å sette på et ekstra ledd på lenken. Alternativt bruker du justeringen i låsen til å øke omkretsen et knepp.

Rolex liggende på reflekterende underlag,
ROLEX EXPLORER: Her på den klassisk Oyster-lenken. | Foto: Unsplash

Sett denne?

LES OGSÅ: Vil gjenopplive gammel klassiker: – Kjære Omega, hent tilbake denne modellen!