Nettbutikk

Kommer med Rolex-spådom: – Det kommer ikke (!) til å skje

HOVEDKVARTERET: Rolex sitt kontor i Geneve. Til venstre en Submariner med grønn bezel. | Foto: Rolex.com

Kommer med Rolex-spådom: – Det kommer ikke (!) til å skje

HOVEDKVARTERET: Rolex sitt kontor i Geneve. Til venstre en Submariner med grønn bezel. | Foto: Rolex.com
Tror ikke det skjer.

Rolex produserer nærmere én million klokker i året, ifølge rapportene. Det er enormt mye i luksusklokke-segmentet og til sammenligning produserer Patek Philippe godt under 100 000 klokker i året.

På tross av den store produksjonen er det (som du sikkert har fått med deg) svært vanskelig å få tak i en Rolex-klokke fra butikk. Etterspørselen knuser rett og slett tilbudet og dermed er forhandlerne nødt til å operere med ventelister og lang ventetid.

Vanlig forretningssans ville tilsi at den sveitsiske giganten bare økte produksjonen, men dette er noe Joakim Bjerke har lite tro på at skjer de nærmeste årene. Han er administrasjonsdirektør og fjerde generasjons eier i Urmaker Bjerke, Norges største autoriserte forhandler av Rolex.

– Jeg tror de er ganske lite påvirket i utgangspunktet, men de merker definitivt at det koker så mye at de må ta litt stilling til det. Det å øke produksjonen er nok ikke veien å gå. Det jeg tror de kommer til å jobbe hardt med er å ytterligere styrke linken med autoriserte salgspunkter kontra annenhåndsmarkedet. At det skal bli et tydeligere skille der, sier han i en episode av Klokkepodden hvor han er medprogramleder.

– Jeg tror heller de justerer produksjonen mellom modellseriene. At det blir tydelig at noe er prestisjeprodukter, mens noe annet er mer «bread and butter».

LES OGSÅ: Joakim Bjerke: Dette bør man tenke på ved sitt første klokkekjøp

Ikke gjort i en håndvending

En av grunnene til at det er lettere sagt enn gjort å øke produksjonen av luksusklokker er at det fortsatt krever mye håndarbeid. Ekspertene som skal utføre dette trenger lang utdannelse og opplæring og derfor tenker klokkemerkene ofte svært langsiktig når de etablerer nye fabrikker. En populær periode, som man trygt kan si Rolex er inne i nå, vil derfor ikke nødvendigvis ha innvirkning på hvordan Rolex ser på sin produksjonskapasitet.

– Jeg tror hvert fall ikke de bare pøser med produksjon helt til markedet er stappmett. Klokkemerker flest har levd i over 100 år og man skal selvfølgelig se på situasjonen i dag, men det er vel så viktig å tenke at de skal være her om 100 år også. Å bare åpne to fabrikker til kommer ikke til å skje.

– Noen merker har jo søknadsplikt. Rett og slett at de skal ha navn på kundene som skal ha populære modeller. Jeg tror nok at Rolex produserer og selger i et omfang hvor det vil være vanskelig å gjennomføre i praksis.

VÅRKAMPANJE: 20 % på hele nettbutikken – sjekk ut våre skinnreimer, NATO-straps og klokkebokser her!

URMAKER: Her på Rolex-fabrikken. | Foto: Rolex.com

Sett denne?