Nettbutikk

Patek Philippe-sjefen: Dette er mine favorittklokker

PATEK PHILIPPE-SJEF: Thierry Stern. | Foto: Instagram

Patek Philippe-sjefen: Dette er mine favorittklokker

PATEK PHILIPPE-SJEF: Thierry Stern. | Foto: Instagram
Thierry Stern vet hva han snakker om.

Patek Philippe er et av få gjenværende familieeide klokkemerker. For et drøyt tiår siden tok Thierry Stern over selskapet som far Philippe hadde styrt lenge.

I 2017 var Thierry på besøk i Norge og da fortalte han om hvilke klokker som var hans favoritter.

Det var i anledning Urmarker Bjerkes nye butikk i Karl Johan, med ekstra fokus på Patek-avdelingen, at Stern kom til Norge for første gang.

– Vi kan selvfølgelig sitte på kontoret og lese salgsrapporter, men det gir oss ikke det hele bildet av hva som skjer i markedet. Vi er en av få, kanskje den eneste, klokkeprodusenten som fortsatt er en familiebedrift, og jeg opplever at de menneskene vi jobber med og de som kjøper klokkene våre synes det er fint å møte oss som står bak. Jeg bruker mye tid på slike besøk, men det er viktig og ikke minst hyggelig, uttalte han til Urmaker Bjerkes egne nettsider.

Røpet favorittmodellene

Da ble han altså også spurt om å fremheve noen modeller han selv setter høyt. Svaret var følgende etter en tenkepause:

– Da kan jeg nevne to av våre klokker jeg liker godt og som også illustrerer bredden. Den ene er Annual Calendar, det er en relativt enkel klokke med en komplisert funksjon. Prismessig så er den også spennende fordi den er tilgjengelig for dem som ikke har ubegrensede budsjetter til klokkekjøp. Her kan de få en interessant klokke med et avansert urverk, og den kommer i mange forskjellig utgaver slik at det er lett å finne en du liker. Referanse 5056 var den første klokken som var helt og holdent min idé, i platina med en grå urskive. Den markerer også overgangen fra min far til meg, og ikke minst viser den at vi har litt forskjellig smak. Faren min var skeptisk, og mente at det var en moteklokke som ikke kom til å vare. Han ga meg likevel sjansen til å lage klokken, og heldigvis for meg tok han feil. Klokken er fortsatt i kolleksjonen og har mange tilhengere.

LES OGSÅ: Patek-sjefen fryktet TAG Heuer skulle ødelegge bransjen: – Klokkene deres er for billige!

Minute repeater

– Det andre jeg vil trekke frem, og det er en av mine absolutte favoritter, er klokkene med minutt repetisjon. Det er fascinerende klokker med et svært kompliserte urverk, klokker det er vanskelig å konstruere og produsere, ikke minst i forhold til å justere lyden vi er på jakt etter. Lyden er avgjørende, og hvis du liker lyden vil du raskt sette pris på den. Hvis det er noe som ikke stemmer og lyden er ubehagelig eller feil trenger du ikke være klokkeekspert for å forstå at den ikke stemmer. Det er ganske interessant, og derfor sjekker jeg hver eneste Minute Repeater før den selges. Hvis jeg ikke er tilstede vil klokkene ligge og vente på meg slik at jeg kan sette meg ned og lytte. Til hver eneste en. Både bestefar og far hadde den samme rutinen, det er ikke bare en tradisjon, men også en trygghet for kunden. De vet at dette ikke bare er en gimmick, men at det er viktig for oss å kvalitetssikre klokkene før de blir levert til kunden.

På utkikk etter noen skikkelige fine klokkereimer? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!

Sett denne?