Rolex sine ventelister kan være lange. Etterspørselen knuser rett og slett tilbudet og det er ikke en gang sikkert at man kommer seg på ventelisten til modellen man ønsker seg.
Nylig skrev Klokkr om hvordan Urmaker Bjerke velger hvem som får komme på venteliste og hvem som er nødt til å se mot bruktmarkedet.
Les mer om det her: Urmaker Bjerke: Slik avgjør vi hvem som får kjøpe Rolex.
Klokke-entusiast og advokat Sheikh Waleed Khalid tipset i en VG-artikkel (krever abonnement) tidligere i vår om hvordan man kommer seg på venteliste.
– Hvordan forhandlerne avgjør hvem som får sette seg på liste, er det naturlig nok forhandlerne selv som vet best. Det er likevel godt kjent i klokkemiljøet at man gjerne må ha kjøpt noen mindre etterspurte klokker før man får lov til å kjøpe de mer etterspurte. Forhandlerne legger heller ikke skjul på at de verdsetter kunder som kjøper klokker fra ulike klokkeprodusenter, ikke bare Rolex, sier han.
Han har følgende tre tips for dem som ønsker å korte ned ventetiden:
1. Kontakt din lokale forhandler
– Tidligere har det fungert å ringe inn for å spørre etter tilgjengelige klokker. Men etter at etterspørselen har eksplodert ytterligere, har disse forhandlerne forklart at de må prioritere lokale kunder.
2. Sjekk flyplass-forhandlerne når du er ute og reiser
– Etter det jeg har blitt fortalt av disse forhandlerne, har de ikke ventelister – men selger etter førstemann til mølla. Man kan være heldig og gjøre et godt kjøp.
3. Dropp ventelister – kjøp i bruktmarkedet
– Hvis det er en ettertraktet klokke man ønsker seg, kan det ofte lønne seg å kjøpe den til bruktpris, sammenlignet med å bygge seg opp et solid kundeforhold bare for å få den ene klokken.
VÅRKAMPANJE: 20 % på hele nettbutikken – sjekk ut våre skinnreimer, NATO-straps og klokkebokser her!