Nettbutikk

Urmaker Bjerke: Slik avgjør vi hvem som får kjøpe Rolex

KLASSIKER: Rolex Submariner. | Foto: Rolex.com

Urmaker Bjerke: Slik avgjør vi hvem som får kjøpe Rolex

KLASSIKER: Rolex Submariner. | Foto: Rolex.com
Og andre ettertraktede modeller.

Å få tak i en Rolex ny fra butikk er lettere sagt enn gjort. Er man utålmodig må du trolig ut i bruktmarkedet og betale langt mer enn listepris.

På de mest populære modellene kan det være flere år med ventetid. Det er hvis du i det hele tatt får komme på venteliste.

Etterspørselen er altså langt høyere enn tilbudet og på grunn av dette er de autoriserte forhandlerne nødt til å velge hvem som skal få kjøpe Rolex sine klokker.

Urmaker Bjerke er den største Rolex-forhandleren i Norge og ga nylig et lite innblikk i hvordan de velger ut hvem som får komme på venteliste og hvem som får avslag.

– På de mest etterspurte modellene og merkene er vårt mål at de kjøpes og brukes av noen som ønsker klokken til eget bruk og som ikke kjøper klokken utelukkende med tanke på profitt ved videresalg. For at vi skal kunne ha forutsetning for å kunne avgjøre hvem som oppfyller nettopp dette kravet, er selvfølgelig tidligere kundehistorikk noe vi ser på. Vi ønsker også at de modellene vi får, fordeles til så mange som mulig – ikke at noen få får muligheten til å kjøpe mange, uttalte Joakim Bjerke til VG (krever innlogging) nylig.

Han er administrasjonsdirektør og fjerde generasjons eier i Urmaker Bjerke.

URMAKER BJERKE: Her ved Joakim Bjerke. | Foto: Instagram / Pixabay

LES OGSÅ: Slik får du (kanskje) kjøpt Rolex ny i butikk

Ser på historikken

Urmaker Bjerke, som har to butikker i Oslo og en i Bergen, forteller videre at de ikke krever at folk kjøper en viss modell for å få en annen. Det handler heller om hvordan kundeforholdet ditt har sett ut over tid.

– Vi bruker tidligere kjøpshistorikk som et kriteriene for våre vurderinger, men hva den tidligere kjøpshistorikken består av, varierer veldig fra kunde til kunde og modell til modell. Jeg har hørt om eksempler fra utlandet der man omtrent må kjøpe en gullmodell man i utgangspunktet ikke ønsker å kjøpe til flere hundretusen for å få mulighet til å kjøpe en stål sportsmodell, men dette er ikke måten vi jobber på.

Tre Rolex-klokker i monteret.
I BUTIKK: Rolex Daytona. | Foto: Unsplash

VÅRKAMPANJE: 20 % på hele nettbutikken – sjekk ut våre skinnreimer, NATO-straps og klokkebokser her!