Nettbutikk

– Topp ti klokketyper å unngå i 2022

ROLEX SUBMARINER: Her i stål og gull.no | Foto: Unsplash

– Topp ti klokketyper å unngå i 2022

ROLEX SUBMARINER: Her i stål og gull.no | Foto: Unsplash
The Urban Gentry har kommet med stor liste.

Jakten på ny klokke kan være intensiv, tidkrevende og kostbar. Det kan imidlertid være lurt å ta noen forholdsregler for å holde iveren i sjakk og kostnadene nede.

Nylig publiserte den populære klokke-YouTube-kanalen The Urban Gentry en video hvor han presenterer ti klokketyper man bør unngå i 2022.

For eksempel kunne vi ikke vært mer enig i at man bør oppleve en klokke før man kjøper den. Eller at man bør unngå moteklokker.

Under ser du hele listen.

10. Klokken du ikke har sett i levende live

– Man kan se en klokke på nett og så er den totalt annerledes i levende live. En klokke kan rett og slett være skikkelig forskjellig fra hva du så for deg. Dette kan gjelde begge veier, så ikke avskriv klokker du heller ikke har sett. Hvordan kan man bedømme en klokke man ikke har brukt tid med?

9. Den over-«hypede» klokken

– Det finnes alltid noen få klokker som alle snakker om og legger ut på Instagram. Det som skjer er at folk blir grådige, brukthandlere soper dem opp og skal selge til to eller tre ganger prisen. I tillegg lager kanskje produsenten limiterte utgaver. Ikke la deg rive med!

8. Impulskjøpet

– Du ser en skinnende ny klokke bli lansert fra et merke du liker og du blir dratt rett inn. Dette kan gjelde i alle prisklasser. Vi jobber alle hardt for pengene våre og dermed er det lurt å ikke kaste bort penger på å impulskjøpe klokker.

Rolex-skilt med lys på veggen.
KJENT NAVN: Rolex-skiltet utenfor en butikk. | Foto: Pixabay

7. Klokketrender som ikke står seg over tid

– Det er noen trender som rett og slett ikke tåler tidens tann. Husker dere for eksempel tre-klokkene som var populære for noen år siden? Bortkastede penger. Er jeg den eneste som syns Richard Mille er utrolig «tacky»? Vil det se bra ut om fem og ti år? Eller en generasjon eller to? Den vil jo ikke vare like lenge som en klassisk Seamaster eller Submariner. Det blir som de kjempestore klokkene på starten av 2000-tallet. Klassiske klokker holder seg alltid klassiske.

6. Gråmarked-klokka

– Dette er ikke verdens verste greie, men vær klar over hva du risikerer ved å bruke en gråmarkedforhandler. Prisene kan være konkurransedyktige, dog kan kundeservicen være dårlig. Man kan måtte betale for å returnere varer, ingen garanti og lite kvalitetskontroll. Det er ikke verdt det i mine øyne.

LES OGSÅ: – Derfor bør du aldri kjøpe en Daniel Wellington-klokke

5. Uærlige selgere

– Jeg har personlig blitt flådd. Gjør undersøkelsene dine også når det kommer til selgeren. Ikke bare klokka.

Cartier-butikk med musikant foran.
CARTIER-BUTIKK: Her avbildet i Wien. | Foto: Unsplash

4. Klokka du kjøper på kreditt

– Det aldri verdt det. Ikke gjør det.

3. Moteklokker

– Masseproduserte og dårlige klokker. Ofte imiterer de kjente design og legger sitt eget merke på skiven. De putter inn et billig quartz-urverk og lager dem for noen få dollar. Deretter selges de for 10, 20 eller 30 ganger så mye. Det er ikke ulovlig, men det er motbydelig.

En Seiko-klokke på skinnreim ligger på bordet.
SARB033: En rimelig, men udødelig klassiker fra Seiko. | Foto: Unsplash

2. Smart-klokker

– Hvorfor advarer jeg mot smart-klokker? Vel, det er den største trusselen mot klokkeindustrien siden quartz-krisen. De varer ikke lenge og må byttes ut ofte. I tillegg har de ofte et stygt design.

1. Falske klokker

– Selvfølgelig er falske klokker på førsteplass. Først og fremst er det ulovlig og det ser jo ikke bra ut for dem som bruker falske klokker. Disse bør man unngå for enhver pris! Det finnes dessuten mange gode og rimelige klokker der ute.

VÅRKAMPANJE: 20 % på hele nettbutikken – sjekk ut våre skinnreimer, NATO-straps og klokkebokser her!

Under kan du se hele videoen hvor de ti forskjellige klokketypene blir gjennomgått mer inngående.

Sett denne?