Nettbutikk

Urmaker Bjerke: Derfor setter vi ikke alle på venteliste

ROLEX: Day-Date, Submariner «Starbucks» og GMT-Master 2 «Batgirl». | Foto: Rolex.com

Urmaker Bjerke: Derfor setter vi ikke alle på venteliste

ROLEX: Day-Date, Submariner «Starbucks» og GMT-Master 2 «Batgirl». | Foto: Rolex.com
Svarer på noe flere har lurt på.

Etterspørselen av sportsmodellene til Rolex, Patek Philippe, Audemars Piguet og andre populære merker er langt høyere enn tilbudet. Det betyr at det kan være svært vanskelig å få tak i disse modellene hos forhandler.

Alternativet er bruktmarkedet hvor klokkene kan koste flere ganger listepris i butikk.

Klokkr skrev nylig om hvordan Urmaker Bjerke, som fører blant andre Rolex og Patek Philippe, velger hvem som får komme på venteliste og hvem som får avslag.

Les mer om det her: Urmaker Bjerke: Slik avgjør vi hvem som får kjøpe Rolex.

Samtidig er det flere som har spurt seg om hvorfor ikke forhandlerne opererer med en venteliste som er åpen for alle, men der den siste som melder sin interesse kommer nederst på listen. Etter hvert som de som har ventet lengst får kjøpe sin klokke, rykker man frem i køen.

Joakim Bjerke, administrasjonsdirektør og fjerde generasjons eier i Urmaker Bjerke, forklarte nylig hvorfor de ikke har denne praksisen:

– Vi har ikke noe mål om å lage en lang venteliste. Modeller kan sluttes å produseres, produseres i andre farger og materialer og så videre – som gjør at vi ikke ønsker det. Vi jobber med et perspektiv på ett til to år på de aller fleste modeller der det er stor etterspørsel, sa han til VG (krever innlogging).

Med andre ord vil ikke Bjerke holde noe de ikke kan love og om man for eksempel hadde hatt en venteliste på ti år ville sannsynligvis katalogen til det gitte merket sett ganske annerledes ut da enn den gjør i dag.

URMAKER BJERKE: Her ved Joakim Bjerke. | Foto: Instagram / Pixabay

VÅRKAMPANJE: 20 % på hele nettbutikken – sjekk ut våre skinnreimer, NATO-straps og klokkebokser her!