Nettbutikk

Dette er Rolex sin mektige toppsjef

ADMINISTRERENDE DIREKTØR I ROLEX: Jean-Frederic Dufour. | Foto: Rolex.com

Dette er Rolex sin mektige toppsjef

ADMINISTRERENDE DIREKTØR I ROLEX: Jean-Frederic Dufour. | Foto: Rolex.com
Bli litt bedre kjent med Rolex-bossen.

Har du hørt om Jean-Frederic Dufour? Ikke? Nei, det har nesten ikke vi heller. Likevel har han kanskje den aller største jobben i klokkeverden i dag. Dufour er nemlig «CEO» i Rolex.

54-åringen har ledet Rolex i snart ett tiår, etter at han erstattet Gian Riccardo Marini, men er sjeldent ute i media og lar seg intervjue.

Det betyr overhode ikke at Rolex-sjefen ikke har en solid CV. Dufour kom fra samme stilling i Zenith hvor han gjennomførte en imponerende snuoperasjon etter at det tradisjonsrike merket delvis var på ville på veier.

Han har tidligere jobbet for merker som Blancpain, Ulysse Nardin og Chopard.

Bransjelegenden Jean-Claude Biver, som vi tidligere har skrevet flere artikler om, omtales som Dufour sin mentor.

Rolex er kjent for å være hemmelighetsfulle og sveitseren var vesentlig mer tilstede i mediebildet da han hadde sin tidligere jobb. Dufour er derimot relativt ofte å se på arrangementer som tennis og Formel 1 hvor Rolex er tungt inne på sponsorsiden.

LES OGSÅ: Dette har Rolex uttalt om mangelen på klokkene deres

Har jobbet seg opp

I motsetning til flere av sine CEO-kollegaer i klokkebransjen har ikke Dufour «arvet» stillingen sin. Han har jobbet seg opp fra gulvet.

– I en av mine første jobber i klokkebransjen jobbet jeg med salg og jeg tjente 30 000 kroner i måneden, har han tidligere uttalt.

Dufour leder nå altså verdens største klokkemerke med en produksjon på nærmere én million klokker i året og en omsetning på nærmere 100 (!) milliarder.

Rolex er organisert som en stiftelse og eier forøvrig også Tudor, som har hatt en enorm oppsving siden Dufour tiltrådte som sjef.

Han jobbet forøvrig for en sveitsisk bank i Hong Kong i starten av karrieren.

SOMMERSALG: 25 % rabatt på alt av gummireimer, NATO-straps og reiseetuier i nettbutikken!

Sett denne?