Nettbutikk

Liker ikke Rolex sin nylansering: – Det funker rett og slett ikke for meg

En Rolex-logo avbildet på en hvit klokkeskive.
ROLEX-LOGOEN: Den kjente kronen avbildet på en skive. | Foto: Rolex.com

Liker ikke Rolex sin nylansering: – Det funker rett og slett ikke for meg

En Rolex-logo avbildet på en hvit klokkeskive.
ROLEX-LOGOEN: Den kjente kronen avbildet på en skive. | Foto: Rolex.com
Har prøvd modellen og er ikke imponert.

Det er over to måneder siden Rolex avduket sine nye modeller under Watches And Wonders 2022. Fortsatt diskuteres klokkene mye blant klokkenerder og spesielt den nye GMT-Master 2-modellen (den med kronen på feil side, vet du) er gjenstand for diskusjon.

126720VTNR, med kallenavn «Sprite», er Rolex sin første klokke spesielt laget for venstrehendte (slik at du kan ha klokken på høyre).

Gjennom Tudor har Rolex gjort lignende ting før, men i motsetning til da er hele klokken speilvendt. Det inkluderer at de har flyttet dato og forstørrelsesglass fra klokken tre til ni.

Nylig publiserte det internasjonale Monochrome Watches en artikkel om hvorfor de (eller hvert fall journalisten) ikke liker den nye modellen.

– La meg være subjektiv. Og jeg skal holde det enkelt: Jeg har ingenting i mot destro-klokker. Jeg bare liker ikke å bruke dem siden jeg er vant til å ha på klokken på venstrehånd. Uansett er det ingenting som gjør at man bruke denne på høyre. Hele konseptet er ofte assosiert med Panerai og det fungerer veldig godt for dem. Derfor er det ikke konseptet med å ha klokker for keivhendte jeg ikke liker. Det er mer det at jeg ikke syns det passer for Rolex sitt design.

– For å gi et eksempel så tok jeg på klokken feil vei tre ganger i løpet av 15 minutter da jeg testet den. Det har aldri skjedd med en tilsvarende klokke fra Panerai. Rett og slett fordi integrasjonen av kronen er mer sømløs og forståelig. Klokken ni-kronen passer ikke i Rolex-kontekst og spesielt når de også har flyttet datoen. Om de hadde beholdt datoen klokken tre tror jeg at jeg ville likt klokken bedre.

FOR VENSTREHENDTE: Rolex sin nye GMT-Master 2. | Foto: Rolex.com

På jakt etter noen skikkelige fine klokkebokser til en god pris? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!

– Sorry, Rolex

– Et annet problem jeg har er når jeg bruker klokken: Som nevnt liker jeg å ha klokken på venstrehånd og jeg bet meg merke i at jeg la genser-ermet over kronen sånn at den ikke var synlig. Dette er slik det vil bli i de fleste tilfeller om man har den på venstrearm og resultatet er et veldig merkelig utseende. Det funker rett og slett ikke for meg! Sorry, Rolex, men jeg kommer ikke til å bli en kunde på denne.

Videre påpeker artikkelforfatteren at hans mening bare er én av mange og at Rolex trolig ikke mister nattesøvn over at noen få ikke liker den nye klokken.

Klokkr har allerede skrevet om at modellen legges ut for enorm summer på bruktmarkedet. Les mer om det her: De første bruktannonsene for Rolex sin nye GMT «Sprite» har begynt å dukke opp.

VILLE PRISER: Rolex sin nye GMT-Master 2 «Sprite» ser ut til å bli dyr i bruktmarkedet. | Foto: Chrono24

Sett denne?