Nettbutikk

Mener man heller bør kjøpe Tudor-modell istedenfor Rolex Explorer 1

EXPLORER 1: En klassisk Rolex-modell. | Foto: Rolex.com

Mener man heller bør kjøpe Tudor-modell istedenfor Rolex Explorer 1

EXPLORER 1: En klassisk Rolex-modell. | Foto: Rolex.com
Kommer med tips.

Rolex Explorer 1 har blitt en populær alt mulig-klokke. For et drøyt år siden reduserte Rolex størrelsen fra 39 millimeter i diameter til 36 millimeter, slik de første versjonene var.

Modellen er stadig populær både i stor og liten størrelse. Det reflekteres også i prisene.

Hos forhandler (om du er heldig nok til å kunne kjøpe der) koster den 72 200 kroner. I bruktmarkedet ligger den på rundt 100 000. For bare noen få år siden var det mulig å få tak i disse under 50 000 kroner.

Derfor har flere tatt til orde for at man bør sjekke ut hvilke alternativer som finnes og nylig publiserte YouTube-kanalen WatchChrunch en video hvor de anbefalte at man heller kjøper en Tudor Ranger istedenfor til en brøkdel av prisen.

– Rolex Explorer 1 er en fantastisk klokke. Den er litt sporty og litt formell liksom. Likevel er det sånn at noen ikke kan eller vil kjøpe en Rolex. Derfor må vi se oss om andre steder.

– Jeg liker Explorer, men den er ikke perfekt. For eksempel skulle jeg ønske at den kom i en størrelse midt mellom den gamle som var 39 millimeter i diameter og den nye som er 36 millimeter.

– En moderne Explorer 1 selges nå for over 100 000 kroner i bruktmarkedet. Det gjør at jeg klør meg i hodet. Til den summen kan man bygge en hel samling. Så hva er egentlig alternativene? Jeg mener for mange her overser Tudor Ranger.

LES OGSÅ: Tudor gjenoppliver populær modell

Tilbake i produksjon

Tudor Ranger var en stund ute av produksjon (da uttalelsene over kom). Den gamle varianten er fint mulig å oppdrive i annenhåndsmarkedet og den nye kommer snart i butikk.

– Den har alltid vært et slags sort får i Tudor-familien. Både denne og North Flag fikk aldri helt fotfeste og det er kanskje derfor ingen av dem er i produksjon lenger. Men hvis du ser en person med en Ranger på hånda kan du være trygg på at han eller hun er klokkefolk.

Den forrige Tudor Ranger er 41 millimeter i diameter, men bærer angivelig vesentlig mindre. Den nylanserte modellen er derimot 39 millimeter.

– Jeg kjøpte den klokken for litt over 20 000 kroner og for den prisen mener jeg den er veldig høyt på listen over alternativer til Rolex Explorer 1. Mange vil gjerne se et comeback fra denne modellen, muligens et par millimeter mindre og med et in-house urverk. Jeg ville stått først i køen for å kjøpe en av dem, sa han altså før det ble bekreftet at Tudor relanserer modellen.

PÅ ARMEN: Nylanseringen av Tudor Ranger. Foto: Tudor.


På jakt etter noen skikkelige fine klokkebokser til en god pris? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!

Under kan du se WatchChrunch fortelle mer om hvorfor han anbefaler Tudor Ranger.

Sett denne?