Nettbutikk

Norske Mattias (19) solgte Rolex på Finn.no – tapte over 100 000 kroner

SOLGT ROLEX OG TAPTE ALT: Mattias Solberg (innfelt). | Foto: Pixabay / Skjermdump Nettavisen

Norske Mattias (19) solgte Rolex på Finn.no – tapte over 100 000 kroner

SOLGT ROLEX OG TAPTE ALT: Mattias Solberg (innfelt). | Foto: Pixabay / Skjermdump Nettavisen
Ikke selvforskyldt.

Å selge klokker i Norge er vanligvis ganske trygt. Naturligvis finnes det folk med skumle intensjoner også her til lands, men om man tar sin forholdsregler skal det være ganske sikkert.

Mattias Solberg (19) gjorde egentlig det meste riktig da han nylig solgte en Rolex-klokke på Finn.no. Likevel står han igjen med et tap på 139 000 kroner.

Det omtalte Nettavisen i slutten av mai.

Solberg kjenner selv ganske godt til klokkemiljøet og skulle selge en Rolex gjennom enkeltmannsforetaket sitt for å finansiere studietiden.

– Jeg la en Rolex-klokke ut på Finn.no og så fikk jeg en henvendelse tilbake et par dager senere, forteller han.

Han sørget for å få pengene overført til sin konto dagen i forveien og fikk bekreftet to ganger av banken at han kunne overlevere klokken.

LES OGSÅ: Fire tips for å unngå å bli svindlet når du selger klokke på nett

Pengene ble borte

Etter å ha sett pengene på konto, og fått bekreftet av Handelsbanken at han kunne gi fra seg klokken, gjennomførte han overleveringen påfølgende morgen.

Et drøy kvarter senere ser han at pengene er borte.

– De står fortsatt oppført i saldoen, men er ikke lenger disponible. Pengene er sperret. Jeg ringer i en hast til Handelsbankens kundeservice. Kundebehandleren forteller meg at det trolig er på grunn av hvitvasking, men tror at det kommer til å løse seg relativt raskt.

Han er gjentatte ganger i kontakt med banken som ikke gir noen god forklaring på hvorfor pengene er fryst. Senere får han beskjed om å fylle ut et skjema for å redegjøre for salget.

– Så begynner de å spørre meg om så mange spørsmål. De graver og lurer på hvem jeg har kjøpt klokken av, hvilke dokumenter jeg har og hva serienummeret er. Jeg sender all informasjonen jeg har videre til dem.

Svindel

Senere får han beskjed om at pengene er sendt fra en annen sin konto. Det som har skjedd er at kjøperen har svindlet en annen person og overført penger til Solberg fra denne kontoen.

Han avviser blant annet bankens forespørsel om å godkjenne en tilbakeføring av pengene. Han har ikke blitt svindlet, men har ingen klokke eller penger.

– Jeg får beskjed om at jeg kan anmelde saken – og slik kan jeg prøve å få tilbake klokken. Den er sikkert ute av landet for lengst. Jeg har gjennomført et helt normalt salg, men ender opp med å tape 139.000 kroner.

Solberg forteller videre at han reagerer på bankens mangel på kommunikasjon og at det er han som ender opp med et stort tap. Han kan heller ikke få saken sin prøvd i finansklagenemda ettersom han gjennomførte salget via et enkeltmannsforetak.

SOMMERSALG: 25 % rabatt på alt av gummireimer, NATO-straps og reiseetuier i nettbutikken!