Nettbutikk

Slik ble Askeland i Stavanger autorisert Rolex-forhandler

Rolex-skilt med lys på veggen.
KJENT NAVN: Rolex-skiltet utenfor en butikk. | Foto: Pixabay

Slik ble Askeland i Stavanger autorisert Rolex-forhandler

Rolex-skilt med lys på veggen.
KJENT NAVN: Rolex-skiltet utenfor en butikk. | Foto: Pixabay
Har holdt det gående i godt over 100 år og har hatt Rolex i snart 50.

I Norge finnes det seks butikker som er autoriserte forhandlere av Rolex. Urmaker Bjerke er den største og har to filialer i Oslo og én i Bergen.

I tillegg har vi Lervik Ur i Haugesund, Haakon Lian i Trondheim og Askeland Ur og Diamanter i Stavanger. Sistnevnte har forøvrig også en butikk i Kristiansand, men der selger de ikke Rolex.

Nylig fortalte markedssjef i Askeland, Rasmus Agre Gjesdal, om hvordan de ble autorisert forhandler i Norge for nærmere 50 år siden.

Han sier at det var Rolex som kontaktet familiebedriften på 1970-tallet med ønske om at de skulle selge klokkene deres.

Cirka samtidig hadde oljeeventyret startet i Stavanger og byen var i stor endring.

– Prosessen for å bli ny Rolex-forhandler i dag er det nok svært få som vet noe om i detalj, men trolig er det Rolex som tar kontakt med deg, ikke omvendt, sier han til Agre Gjesdal til Nettavisen (krever innlogging).

På sine egne nettsider skriver ur-forretningen om perioden de fikk inn det populære merket i butikken.

– Interessen for mekaniske kvalitetsur som blant annet Rolex vokser i Stavanger. Utlendingene i oljå går foran, nordmenn kommer etter. Klokker oppfattes som både klassiske og moderne på en gang. Samtidig utvider Askeland med egen smykkeavdeling og flyttet til nytt bygg.

– Askeland skal ha bransjens mest kunnskapsrike medarbeidere og de dyktigste urmakerne. På bakgrunn av dette velger prestisjetunge merker som Rolex, Omega, TAG Heuer, Montblanc, Tudor, Raymond Weil og Rado å forhandle sine klokker gjennom oss.

LES OGSÅ: Slik får du (kanskje) kjøpt Rolex ny i butikk

Klarer ikke møte etterspørselen

Som så mange andre Rolex-forhandlere klarer de ikke å levere klokker til alle som spør om å få kjøpe en klokke.

– Vi får vår del på lik linje som alle andre forhandlere, men selvfølgelig ikke nok til å dekke etterspørselen. Prosessen for å fremstille en Rolex er i stor grad fint håndarbeid, og etter det vi har hørt så er opplæringen av en ny ansatt lang. Dette gjør at det er vanskelig for Rolex å øke produksjonen nevneverdig på kort tid, sier markedssjefen til Nettavisen.

På jakt etter noen skikkelige fine klokkebokser til en god pris? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!

Sett denne?