Nettbutikk

Tror Rolex lanserer helt ny modell om bare noen måneder: – Veldig troverdig

RYKTE: Rolex vurderer angivelig å lage en Sea-Dweller Deepsea i titan. | Foto: Skjermdump YouTube IDGuy

Tror Rolex lanserer helt ny modell om bare noen måneder: – Veldig troverdig

RYKTE: Rolex vurderer angivelig å lage en Sea-Dweller Deepsea i titan. | Foto: Skjermdump YouTube IDGuy
Ryktemølla er i gang.

Rolex har for vane å lansere klokker én gang i året. Det skjedde under Watches & Wonders i vår og tidligere har det vært på Baselworld samme årstid.

Nå har derimot kommet rykter om at Rolex planlegger å lansere en helt ny klokke allerede i september.

Spekulasjonene finnes allerede på diverse forum og nylig publiserte YouTube-kanalen IDGuy en video hvor han var mer konkret i rapportene.

IDGuy er industridesigner og lager ofte design han tror kommer til å slippes.

Dette går ryktet ut på

Den nye modellen som angivelig lanseres snart er en ny Sea-Dweller Deepsea.

Deepsea er allerede Rolex sin hvasseste dykkerklokker og ble lansert etter at James Cameron dykket ned til nærmere 11 000 meter i Marianergropen for ti år siden.

Ifølge rapportene vil klokken være laget av titan og i så fall blir den første modellen fra den sveitsiske giganten som er laget i dette materialet.

– Det blir en jubileumsklokke i full titan. Ifølge ryktebørsen skal den ha en vanntetthet på 12 000 meter, slik den første Challenger Deep-prototypen.

– For å markere tiårs-jubileet kommer de til å komme med en hyllest i form av denne klokken. Det mener jeg er veldig troverdig. Spørsmålet er om den kommer til å være så vanntett som 12 000 meter. Det vil føre til at klokken blir enorm. Jeg tror egentlig ikke Rolex kommer til å lansere en så vanntett klokke på grunn av størrelsen.

– Men det er det eneste ved disse ryktene som får meg til å klø meg i hodet. Jeg tror denne klokken kommer til å komme i 44 millimeter i diameter, at det er en Deepsea Sea-Dweller og at de kommer til å bruke det Rolex kaller RLX-titan.

Videre har han laget flere tegninger som viser hvor denne modellen kan se ut og i hans øyne vil det trolig dreie seg om en relativt sort klokke. Deepsea-navnet på skiven vil være et av få mulige farge-elementer (han foreslår grønn, oransje, gul og blå).

MULIG ROLEX-LANSERING: Slik kan den nye Sea-Dweller Deepsea i titan se ut. | Foto: Skjermdump YouTube IDGuy

LES OGSÅ: Stort Rolex-rykte: Skal angivelig lansere helt nytt konsept

Har laget Rolex Yacht-Master i titan

Noe som derimot er bekreftet er at Rolex har laget en prototype av Yacht-Master i titan. Modellen er laget og eies av seileren Sir Ben Ainslie og er bekreftet som en ekte klokke.

Det er med andre ord liten tvil om at Rolex vurderer tanken på å benytte seg av dette lette materiale i en eller flere modeller i tiden som kommer.

Under kan du se IDGuy fortelle mer inngående om ryktene og eksemplene han har laget.

Sett denne?