Nettbutikk

Lanserer konspirasjonsteori om hvorfor MoonSwatch ble skapt

MOONSWATCH: Her i «Moon»-utgaven. | Foto: Swatch

Lanserer konspirasjonsteori om hvorfor MoonSwatch ble skapt

MOONSWATCH: Her i «Moon»-utgaven. | Foto: Swatch
– Det er ganske dramatisk.

Omega og Swatch sitt MoonSwatch-samarbeid har vært den store snakkisen i klokkeverden dette året.

Sjeldent har vi sett så mye «hype» rundt en klokke og spesielt ikke en klokke til 2500 kroner. MoonSwatch er kort forklart en billig Swatch-versjon av Omega sin legendariske Speedmaster.

Mange har klødd seg i hodet om hvordan det hele kom i stand. Noen mener det skader Omega og Speedmaster sin status. Andre mener det styrker omdømmet til de to.

Riktignok må det nevnes at Swatch Group eier Omega (og flere andre svært anerkjente merker) – dermed har de flere enn bare Omegas interesser å tenke på.

Nylig kom podcasten About Effing Time med en konspirasjonsteori om hvorfor MoonSwatch-samarbeidet ble til.

– Dette er en konspirasjonsteori om hvorfor MoonSwatch ble til. Det handler om at Swatch-salget har stupt den siste tiden. Og det er ganske dramatisk. Dette var grunnen til at disse klokkene ble lagd. Rett og slett for å redde Swatch, sier programleder Andrew McUtchen.

McUtchen er også grunnlegger av klokkenettstedet Time + Tide. De er en av få som fikk vite om Omega og Swatch sin skapelse før lansering.

LES OGSÅ: Swatch-sjefen med svært dårlige nyheter til nordmenn som vil ha MoonSwatch

MOONSWATCH: Her i blå med navn «Neptune». | Foto: Swatch

Svakeste salgstall på ti år

Han viser videre til at Swatch sine salgstall var de svakeste på ti år i 2020, samt at de riktignok spratt noe opp igjen i 2021.

– Det er definitivt en nedadgående trend. Jeg vil si at denne konspirasjonsteorien kan holde vann. Swatch-salget de siste årene kan ha vært motivasjonen bak dette. I tillegg konkurrerer de nå med Apple Watch og MoonSwatch legger seg i dette sjiktet.

På jakt etter noen skikkelige fine klokkebokser til en god pris? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!

MOONSWATCH: Skapte kaos da den ble lansert. Til venstre utenfor en Swatch-butikk i London på lanseringsdagen. | Foto: Klokkr / Swatch

Under kan du se konspirasjonsteorien over bli diskutert (ca. 15 minutter ut i klippet).

Sett denne?