Nettbutikk

Disse merkene ville Tidssonen-grunnleggeren investert i nå

GRUNNLEGGER AV TIDSSONEN: Jon Henrik Haraldsen (innfelt). Rolex Submariner til høyre. | Foto: Skjermdump YouTube / Unsplash

Disse merkene ville Tidssonen-grunnleggeren investert i nå

GRUNNLEGGER AV TIDSSONEN: Jon Henrik Haraldsen (innfelt). Rolex Submariner til høyre. | Foto: Skjermdump YouTube / Unsplash
15 klokkemerker nevnes.

At klokkeprisene har kjølt seg ned de siste månedene er det ingen tvil om. Klokkr har dekket temaet flere ganger og et eksempel er at vi i mars skrev om at en vanlig keramisk stål-Daytona fra Rolex lå ute på det norske bruktmarkedet for 500 000 kroner. Nå kan samme klokke kjøpes for under 350 000.

Nedgangen i markedet var også tema i en nylig utgitt episode av Klokkelandslaget og i den anledning uttalte Jon Henrik Haraldsen, medprogramleder og grunnlegger av Tidssonen, seg om hvilke klokker han nå ville investert i.

Han deler det inn i tre kategorier:

«Independents»

– Der man har en stor oppside er nye uavhengige merker og frittstående urmakere hvor man lager klokker i stor grad via manuelle prosesser. For eksempel Philippe Dufour og Kari Voutilainen.

– Det er også flere nye små: Théo Auffret, Remy Cools, Cyril Brivet-Naudot. Det er tre veldig lovende, unge urmakere. Man vet jo selvfølgelig ikke om dette blir «noe av» og det er en super-risky investering, men det er en veldig høy oppside potensielt.

– Jeg mener også det er en del etablerte «independents» som jeg tror har potensial til å stige i pris. Man ser allerede på auksjon og i annenhåndsmarkedet at dette er ting som omsettes for mer enn nypris.

Haraldsen nevner Stepan Sarpaneva, Grönefeld, Akrivia og MB&F.

LES OGSÅ: VG til dem som vil investere i klokker: Glem Rolex! Tre klokker du heller bør satse på

Rolex og Patek Philippe

Selv om man sier at de mest populære modellene fra Rolex og Patek Philippe har sunket i verdi de siste månedene snakker man da kun om bruktprisene. Fortsatt er de svært vanskelig å få tak i til listepris hos forhandler og de selges fortsatt for vesentlig mer i bruktmarkedet.

– Jeg føler meg ganske trygg på Rolex og Patek Philippe fra butikk. Herre-Rolex i stål og ikke bare Nautilus og Aquanaut fra Patek. Også de litt spesielle, men ikke for spesiell, tingene. For eksempel en «weekly calender» i Calatrava-serien eller den nye modellen (ref. 5226, jou.anm). Det er sånne ting jeg tror fort kan stige i pris.

– Jeg har også tatt med «moderne high-end». A. Lange & Söhne, Vacheron Constantin og Audemars Piguet. Da snakker jeg ikke om Royal Oak, men andre ting i AP-katalogen. Og Chopard.

– Det er selvfølgelig masse risiko med mange av de jeg har nevnt. For det er ikke noe gratis lunsj i klokker heller, selv om det kanskje har virket sånn.

ROLEX DAYTONA: Her med hvit skive. | Foto: Rolex.com

LES OGSÅ: Fire klokker å investere i som IKKE er fra Rolex

Neo-vintage

Haraldsen viser også til klokkene som verken er nye eller som er ordentlig vintage helt ennå. Typisk mellom ti og tyve år gamle modeller.

– Hvis man bare var ute etter å tjene penger så tror jeg man kunne tjent ganske greie penger her. Noen tusen her og noen tusen der på å kjøpe ting, fordi det er ikke så mange som blir solgt. Det er noen ganger sånn at intervallet hvor prisene befinner seg er såpass stort at det nesten kommer litt ned til at man klarer å treffe de riktige kjøperne eller klarer å kjøpe den riktige klokken av en som tror at dette er ikke noe kult lenger.

På jakt etter noen skikkelige fine klokkebokser til en god pris? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!

I videovinduet under kan du se hele episoden om dagens klokkemarked og investeringsanbefalingene (fra ca. 40,5 minutter ut i klippet) som er gjengitt over.

Sett denne?