Nettbutikk

Har endret mening om MoonSwatch: – Jeg tok feil, den er dårlig

MOONSWATCH: Her i blå med navn «Neptune». | Foto: Swatch

Har endret mening om MoonSwatch: – Jeg tok feil, den er dårlig

MOONSWATCH: Her i blå med navn «Neptune». | Foto: Swatch
YouTuber med «rant».

MoonSwatch har vært på alles lepper de siste månedene og spesielt blant klokkejournalister og -influencere.

En av dem som har vært utelukkende positiv til ideen er Adrian Barker. Briten har over 200 000 følgere på YouTube og er kjent for å dele sin ærlige mening.

Nå har han gjort helomvending angående MoonSwatch.

– MoonSwatchen min er ødelagt. Og på grunn av det ønsker jeg å trekke tilbake all min positivitet og støtte som jeg egentlig hadde for denne klokken. Jeg støtter fortsatt konseptet og ideen. Det er rett og slett en genistrek, innleder Barker.

– Dette er enten en kjempebillig Omega eller en dyr Swatch. Den ene kronograf-knappen har falt av på min og jeg lover deg at den falt av da den såvidt ble berørt. Jeg tok seriøst bare hånden ut av lomma og så falt den av. Selvfølgelig kan den knappen ha blitt ødelagt på et annet tidspunkt, men du kan se at byggekvaliteten ikke er allverden. Den burde ikke være så skjør.

LES OGSÅ: Vi fikk tak i MoonSwatch i sommer. Dette er vår dom over klokkene

MOONSWATCH: I sommer fikk vi endelig tak i Omega og Swatch sitt samarbeid. | Foto: Klokkr

Sammenlignes med MoonSwatch med Seiko 5

Selv om 2500 kroner er lite i forhold til hva en vanlig Speedmaster koster (70 eller 80 000 kroner ny, avhengig av hvilken variant du kjøper) peker Barker på at mange automatiske stålklokker, fra for eksempel Seiko, kan kjøpes for denne prisen.

– For 2500 kroner burde den vært vesentlig sterkere enn det. Jeg vet at det bare er en Swatch og jeg forventet ikke at den skal være like sterk som en stålklokke. Stål er åpenbart et sterkere materiale enn bioceramic, men til denne prisen forventer jeg at den skal holde mye lenger.

– Seiko 5 kan også kjøpes for et par tusen kroner. Brukt kan man få dem for en 500-lapp. Jeg har hatt andre klokker i samme priskategori som jeg har hatt i mange år. MoonSwatch-klokken har jeg bare hatt i to måneder. Og nå er den ubrukelig. Det blir over tusen kroner i måneden det…

– Jeg visste at den ikke kom til å vare evig, men jeg trodde ikke den skulle dø av så lite og så fort. Jeg har sannsynligvis brukt den ti ganger. Én ting er at infrastrukturen rundt denne modellen har feilet, siden de er så vanskelig å tak i, men i mine øyne har produktet også feilet.

Under kan du se hele «ranten» om MoonSwatch.

På jakt etter noen skikkelige fine klokkebokser til en god pris? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!

Sett denne?