Nettbutikk

Vi fikk tak i MoonSwatch i sommer. Dette er vår dom over klokkene

MOONSWATCH: I sommer fikk vi endelig tak i Omega og Swatch sitt samarbeid. | Foto: Klokkr

Vi fikk tak i MoonSwatch i sommer. Dette er vår dom over klokkene

MOONSWATCH: I sommer fikk vi endelig tak i Omega og Swatch sitt samarbeid. | Foto: Klokkr
Vi har testet de mye omtalte klokkene.

I likhet med mange andre nordmenn benyttet Klokkr sommeren til å dra sydover i Europa. For klokkeinteresserte har det vært en fin anledning til å se etter en MoonSwatch.

Det er allerede gått flere måneder siden Omega og Swatch lanserte sitt ganske sjokkerende samarbeid og fortsatt er hypen enorm.

Daglig kan man lese om tomme butikkhyller og lange køer. Samtidig har mange funnet veien til Norge og Finn.no, Klokkeriet og andre steder. Her legges de ofte ut til langt over pris i butikk.

Under kan du lese hvordan vi fikk tak i klokkene og hva vi syns etter å ha eid dem i rundt én måned.

Slik fikk vi tak i

I London, Paris, Madrid og andre storbyer har man kunnet lese om endeløse køer og at organiserte flippere har stått med svært spisse albuer.

Vi tok derimot turen til Swatch-butikken i Salzburg som er et av to utsalgssteder i Østerrike. Her var det lite kø og ganske ordnede former.

Da vi ankom visste vi ikke om de hadde MoonSwatch på lager. Den lille køen utenfor butikken antydet derimot at noen eksemplarer hadde kommet inn den dagen.

MOONSWATCH: Skapte kaos da den ble lansert. Til venstre utenfor en Swatch-butikk i London på lanseringsdagen. | Foto: Klokkr / Swatch

LES OGSÅ: Lanserer konspirasjonsteori om hvorfor MoonSwatch ble skapt

Disse modellene var tilgjengelig

Etter 45 minutter med venting fikk vi lov å komme inn i butikken og ble da fortalt at fem klokker var tilgjengelig.

Det var Pluto, Earth, Jupiter, Sun og Venus. I vårt reisefølge var det ikke spesielt aktuelt med to siste modellene og dermed endte vi opp med to stykker Earth, en Pluto og en Jupiter.

Vi fikk kun lov å kjøpe én modell hver, men fikk beskjed om at vi kunne komme tilbake for å kjøpe flere dagen etter om vi ønsket det.

Det hele var ingen stor kjøpsopplevelse og logistisk kunne mye blitt gjort bedre. For eksempel sto vi tre kvarter og stirret ut i løse luften uten å vite hvilke modeller som var tilgjengelig den dagen. Dermed kunne man unngått at folk tok stilling til hvilken klokke man ville ha på forhånd og ikke når de først fikk komme inn.

Det var heller ikke noe køsystem utover at man ventet på utsiden av butikken og ingen vakter som passet på at folk oppførte seg.

Uansett, to minutter og 2500 kroner senere går vi ut av butikken med våre nye klokker i posen.

MOONSWATCH: Misson to Earth (fra venstre), Jupiter og Pluto. | Foto: Klokkr

Ekstremt lett

I det sekundet du mottar esken skjønner du at det er langt fra en Speedmaster man har kjøpt.

Stikkordet her er lett. Altså, vi snakker L-E-T-T! Verken klokken eller pappesken veier noe særlig og papirposen fra Swatch er nesten det som gir størst kvalitetsfølelse.

Vel hjemme pakker vi opp klokkene og med det blotte øye kunne vi se hvorfor folk har gått mann av huse for disse MoonSwatchene.

Klokkene er rett og slett fine og kule. Umiddelbart kommer man ned på jorden igjen når man tar på seg borrelås-reimen, men etter å ha brukt klokken i noen dager blir denne bedre (eller så blir man bare vant til det).

LES OGSÅ: Swatch-sjefen med svært dårlige nyheter til nordmenn som vil ha MoonSwatch

Først og fremst morsom

MoonSwatch er først og fremst en morsom klokke. Kassedesignet er legendarisk, men med fargekombinasjonene er den hundre ganger mer leken. Kanskje hadde vi følt det annerledes om det var noen av de mer vanlige fargene som var tilgjengelig den dagen.

Resten av ferien kunne man fint bruke klokken til de fleste anledninger. Og la oss påpeke at klokkens vekt ikke bare er negativt. Man merker nemlig knapt at man går med den. Samtidig føles kassen relativt robust ettersom den i stor grad oppleves som hardplast.

Kronograf-funksjonen er også litt artig. Her hopper, spretter og snurrer viserne mens man tar tiden og nullstiller.

Noe av det geniale her er at kvaliteten på klokken er akkurat slik at det forsvares i Swatch-perspektiv, men gjør at man neppe vil tenke at denne kan erstatte en ordentlig Speedmaster.

Følelsen av reimen gjør at mange vil ønske å bytte ut denne. Du kan for eksempel finne noen meget vakre NATO-straps i vår nettbutikk.

SWATC X OMEGA: Original Speedmaster (t.v) og MoonSwatch. | Foto: Swatch

Bør du kjøpe deg en MoonSwatch?

Har du mulighet til å kjøpe en MoonSwatch i butikk til 2500 kroner? Gjør det!

Klokken kommer ikke til å vare evig, men bare det å ha et så ikonisk design – som tross alt har Omega på skiven – gjør det verdt det i våre øyne.

Det er ingenting som tilsier at klokken skal selges for dobbelt og trippelt så mye på bruktmarkedet (det er den virkelig ikke verdt), men til den prisen Swatch har bestemt er det en no-brainer.

Swatch sitt salg har åpenbart skutt i taket etter noen magre år, men det samme har angivelig Omega sitt Speedmaster-salg også. Det er ikke uten grunn.

Med tanke på hvor mye moro man får for pengene er det liten tvil om at MoonSwatch forsvarer sin listepris. Dette er tross alt like mye penger som mange bruker på én skinn- eller gummireim til sine klokker.

SALG: 25 % rabatt på samtlige skinnreimer i nettbutikken vår!

Sett denne?