Nettbutikk

Klokkemerker folk elsker å hate

En Daniel Wellington-klokke på bordet med kryss over.
ANBEFALES IKKE: Ikke alle er like glad i Daniel Wellington. | Foto: Unsplash

Klokkemerker folk elsker å hate

En Daniel Wellington-klokke på bordet med kryss over.
ANBEFALES IKKE: Ikke alle er like glad i Daniel Wellington. | Foto: Unsplash
Klokkekjenner med liste.

I hovedsak prøver vi å omtale klokker i positive ordlag her på Klokkr. Likevel tillater vi oss å se på den andre enden av skalaen en gang i blant. Sånn som nå.

For noen år siden publiserte nemlig YouTuberen Teddy Baldassarre en liste over klokkemerker som folk elsker å hate.

Amerikaneren dro frem fire klokkemerker som han mente objektivt sett fikk en del «hate» og forklarte hvorfor han tror det hadde blitt slik.

Likevel påpeker han at det ikke nødvendigvis er noe galt i å gå med klokke fra et av merkene under.

– Den beste klokken er den du har på håndleddet. Hvis du liker den, så liker du den. Ikke tenk så mye på hva andres subjektive mening er.

Under har vi satt opp merkene og prøvd å oppsummere hvorfor.

Daniel Wellington

– Mange av de ser bra ut, men for pengene er det lite valuta. Hvis du ser på hvor stor omsetningen er og hvor mye de sitter igjen med på bunnlinjen skjønner man at disse klokkene er billige å lage.

MVMT

– Markedsføringen er veldig aggressiv og hva de kommuniserer er også ganske platt med ord som «rimelig luksus» og «kvalitetsmaterialer». De omgår og pynter på sannheten.

LES OGSÅ: Derfor har Hublot så dårlig rykte i klokkeverden

Invicta

– Mange liker dette merket, men mange hater det. Deres kjente Pro Diver (den som er veldig lik Rolex Submariner vet du) er faktisk ganske mye valuta for pengene, for eksempel. Merket ble startet tilbake på 1800-tallet og har alltid ønsket å lage rimelige sveitsiske klokker. Det mange irriterer seg over er at det selges konstant med store rabatter og det baserer seg i hovedsak på svært høye veiledende priser.

Movado

– Dette handler først og fremst om hvor merket kommer fra. Før var dette et merke som lagde noen gode og svært fine klokker. I dag er de redusert til et billig motemerke. De bruker billige urverk og andre materialer. De har gått bort fra det de en gang var og nå er de ganske så sjel-løse.

I videoen under kan du se hele filmen hvor Baldassarre forklarer hvorfor merkene har blitt lagt for hat.

SALG: 25 % rabatt på samtlige skinnreimer i nettbutikken vår!

Sett denne?