Nettbutikk

Selge klokke? Dette bør du tenke gjennom først

Rolex-klokke i klokkeboksen sin.
KLASSISK: Rolex Datejust. | Foto: Unsplash

Selge klokke? Dette bør du tenke gjennom først

Rolex-klokke i klokkeboksen sin.
KLASSISK: Rolex Datejust. | Foto: Unsplash
Seks gode punkter.

Å kjøpe og selge klokker kan være en stor del av hobbyen. Det samme kan det å angre på et salg være.

Nylig diskuterte Fratello Watches hva man bør tenke gjennom før man selger klokken sin.

– Jeg snakker ikke om når man angrer på at man selger en klokke «for tidlig» på grunn av prisene gikk opp i ettertid. Jeg snakker om når man selger en klokke og simpelthen finner ut at man savner den klokken. De siste drøye 20 årene har jeg solgt en del klokker fra samlingen og jeg har bare noen få jeg angrer på. Etter å ha kjøpt noen av klokkene tilbake har jeg også blitt minnet på hvorfor jeg solgte dem i utgangspunktet, skriver Robert-Jan Broer.

Under ser du det artikkelforfatteren mener man bør tenke gjennom før man selger klokker.

1. Tenk deg godt om

– Noen ganger trenger man penger og klokker er bare klokker. Når du bestemmer deg for hvilken klokke du skal selge er det greit å tenke seg nøye om. Selger du den riktige klokken i samlingen din? Vil du savne den senere? Også videre.

2. Når du ikke kan kjøpe den tilbake

– Da jeg solgte en AP Royal Oak for noen år siden tjente jeg firegangeren av hva jeg betalte. To år senere hadde prisene igjen triplet seg, men det er en del av gamet. Da jeg solgte den sørget jeg derimot for at jeg skjønte at jeg ikke kom til å være i stand til å kjøpe den tilbake. Hvis du har problemer med dette er det bedre å selge en annen klokke (om du har mulighet).

GMT-MASTER 2 OG ROYAL OAK: Fra henholdsvis Rolex og Audemars Piguet. | Foto: Klokkr / Instagram

3. Ikke undervurder den emosjonelle verdien

– Jeg blir alltid overrasket når jeg ser at en klokke for salg har tilhørt en mor, far eller en annen i familien. Med mindre du har et dårlig forhold til vedkommende klarer jeg ikke skjønne hvorfor man vil selge noe så personlig.

– Når det er sagt har jeg ingenting mot å kjøpe slike klokker. Jeg prøver å ikke kjøpe klokker for en «grunn» egentlig. Det gjør det bare vanskeligere å selge. Jeg kan selge en klokke som jeg kjøpte til en bursdag og ikke brukes, men jeg vil aldri selge en klokke som jeg kjøpte da datteren min ble født eller som jeg fikk av foreldrene mine.

LES OGSÅ: Klokke-angerens syv steg: – Skal man ikke liksom like den når det er en Rolex?

4. Markedsverdi

– Noen ganger kan en klokke bli så verdifull at det nesten er kriminelt å beholde den. Når du kan få store penger for en klokke er det ingen som vil holde det mot deg. Spesielt hvis du ikke har så mye penger. Hvis du kan selge med god profitt og du har mer bruk for pengene et annet sted, så er det ikke mye å angre på.

– Selv om du ikke trenger pengene til noe spesielt kan det være greit å «cashe ut». En venn av meg liker for eksempel ikke å gå med for mye verdi rundt håndleddet.

VINTAGE-MODELLER: Her fra Timex, Omega og Tissot. | Foto: Instagram

5. Nyt reisen

– Å samle på klokker er en reise. Og kanskje skal man fokusere på selve reisen. Underveis har du kanskje en Rolex Day-Date, en Cartier Tank eller en Vacheron Constantin. Kanskje ønsker du å bytte deg opp til en Patek Philippe, en FP Journe eller en vintage Daytona. Kanskje finner du ut at en av de sistnevnte egentlig ikke er for deg. Kanskje du kjøper tilbake en av de første. Bare sørg for at du nyter det underveis og setter pris på hva du har og har hatt.

6. Du kommer til å angre på noe

– La oss være ærlig. Det er noen klokker vi kommer til å angre på at vi solgte selv om man tenker gjennom det over. Klokker er bare ting og jeg er ganske sikker på at vi hadde klart oss greit uten.

SALG: 25 % rabatt på samtlige skinnreimer i nettbutikken vår!

Sett denne?