Nettbutikk

Swatch-sjefen bekrefter at de vurderte å lage billigversjon av to andre ikoniske modeller også

SEAMASTER: Fra Omega. | Foto: Unsplash

Swatch-sjefen bekrefter at de vurderte å lage billigversjon av to andre ikoniske modeller også

SEAMASTER: Fra Omega. | Foto: Unsplash
Lagde prototyper.

Er du klokkeinteressert og ikke har fått med deg MoonSwatch-samarbeidet mellom Swatch og Omega, har du trolig ikke hatt tilgang til internett de siste månedene.

Om du ikke er klokkeinteressert (så er det for det første litt rart at du er her inne) kan vi forenklet forklare at MoonSwatch en billig-versjon av Omega Speedmaster laget med Swatch-materialer og -urverk.

I et stort intervju om det svært vellykkede konseptet fortalte nylig Swatch Group-sjef (dvs. eieren av både Swatch og Omega) Nick Hayek jr. at to andre ikoniske modeller også var på tegnebrettet da MoonSwatch ble laget.

SWATC X OMEGA: Original Speedmaster (t.v) og MoonSwatch. | Foto: Swatch

LES OGSÅ: Vi fikk tak i MoonSwatch i sommer. Dette er vår dom over klokkene

Lagde prototyper av to andre modeller

– Jeg tenkte på hvordan vi kunne få Bioceramic (Swatch-materialet bestående av keramikk og resirkulert plast som MoonSwatch er laget av, jou.anm) ut til folket. Det er teknisk og vanskelig å kommunisere, sier Hayek til Wired.com i intervjuet.

De skriver:

– Andre Swatch-merker var interessert i å jobbe med materiale. Hayek var derimot fast bestemt på at det skulle forbli et Swatch-produkt alene. Samtidig var han klar over at statusen og historien til en klassisk klokke og merke kunne øke Bioceramic sitt rennomé.

– Hayek viste oss tidlige prototyper for potensielle biokeramiske utgaver av verdenskjente dykkerklokker: Blancpain Fifty Fathoms og Omega Seamaster 300.

Med andre ord var det ikke bare Speedmaster, men hele tre ikoniske klokker som Swatch vurderte å lage billig-versjoner av.

– Men det var alltid bare én «real contender», skriver Wired videre.

Omega Seamaster med hvit skive liggende.
OMEGA: Seamaster 300 med hvit skive. | Foto: Omega

På jakt etter noen skikkelige fine klokkebokser til en god pris? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!

Sett denne?