Nettbutikk

– Åtte klokker du aldri bør selge

OMEGA SPEEDMASTER:Her i sort og hvit. | Foto: Unsplash

– Åtte klokker du aldri bør selge

OMEGA SPEEDMASTER:Her i sort og hvit. | Foto: Unsplash
Klokkeforhandler deler sine erfaringer.

– Som klokkeforhandler jobber jeg med mange mennesker. Jeg ser klokkene folk kjøper og klokkene folk selger. Derfor kan jeg komme med noen anbefalinger om hvilke klokker du ikke bør selge.

Det sier YouTuber og bruktforhandler John P i filmen «Åtte klokker du aldri bør selge».

Under ser du hvilke klokker han mener man ikke bør kvitte seg med.

1. Din første klokke

– Du bør ikke under noen omstendigheter selge din første klokke. Jeg angrer selv på dette. Du kommer til å se tilbake på din klokkesamling og ønske at du ikke hadde solgt din første klokke.

2. Klokker som er knyttet til en spesiell anledning

– Mange kjøper eller får klokker til anledninger som en uteksaminering eller når man får barn. Alt for ofte ser jeg folk selge en slik klokke. Den klokken bør bli i familien om du ikke skal ha den selv.

3. Klokken du sa du ikke skulle selge

– Dette ser jeg hele tiden. Dette gjelder spesielt på populære klokker. Mange autoriserte forhandlere sier de kan skaffe deg noen spesifikke modeller mot at du «lover» å ikke legge den ut for salg i nær fremtid. Mange løper rett til Chrono24 eller en bruktforhandler, men jeg anbefaler deg å ikke gjøre dette. Hvorfor? Fordi mange merker følger nøye med på hvem som selger klokkene videre og dermed får du ikke kjøpe klokker der mer.

LES OGSÅ: Er dette den beste allround-klokken under 35 000 kroner? Vi har sett nærmere på nylanseringen

ROLEX DAYTONA: Her med hvit skive. | Foto: Rolex.com

4. Omega Speedmaster Professional

– Noen ganger føler man for å gå med en Speedmaster, ikke sant? Den er ikonisk og kommer til å tåle tidens tann. Den er klassisk og relevant. Folk som kvitter seg med dem pleier å kjøpe den tilbake, så du kan like gjerne bare beholde den du eventuelt har.

5. Klokken du ikke får erstattet (så lett)

– En klokke jeg ikke vil anbefale å selge er klokken som er unik og som du liker. Kanskje har klokken gått opp i verdi og du ønsker å ta fortjeneste eller kanskje du ikke bruker den så mye lenger. Kanskje er det en eldre modell eller kanskje er det en limitert klokke. Jeg ser ofte at folk som selger en slik skulle ønsker at de fortsatt hadde den. Hvis den først kommer ut for salg kan den være i dyr eller være et dårlig eksemplar.

6. Rolex Submariner

– Som Speedmaster er dette en ikonisk modell. Hvis du liker Submariner gir det ingen mening å selge den fordi det kommer til å komme en tid hvor du vil ha en på armen. Ja, det er en stor verdi og jeg skjønner at man vil realisere det om man ikke bruker den. Men hvis du tenker på å selge den bare fordi du har lyst på noe annet vil jeg anbefale deg å holde på den.

Rolex Submariner sammen med kamera og annet utstyr
ROLEX SUBMARINER: Rolex sin ikoniske dykkerklokke. | Foto: Unsplash

7. Den ødelagte klokken

– Jeg er overrasket over hvor mange som selger ødelagte klokker. Fiks den heller selv og selg den til en bedre pris. Hvis du absolutt skal selge en ødelagt klokke vil jeg anbefale deg å gjøre det til en bruktforhandler ettersom de ofte har urmakere ansatt eller får rabatt hos dem som skal fikse klokken. Dermed kan de betale deg mer.

8. Klokken med inngravering

– Hvis det er en klokke med ditt navn eller en i familien din får du ofte en dårligere pris. I tillegg kan det hende ditt navn blir flytende rundt der ute dersom du selger den. Kanskje kontakter noen deg og sjekker om du vil betale ekstra for å få tilbake akkurat den klokken. Jeg har sett dette skje mange ganger.

LES OGSÅ: Burde du gravere klokken din? Dette er fordelene og ulempene

GRAVERTE BAKLOKK: På to ganger Rolex Daytona. | Foto: Instagram / Unsplash

Under kan du se hele videoen hvor John P går ytterligere inn på hvert punkt.

Sett denne?

På jakt etter noen skikkelige fine klokkebokser til en god pris? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!