Nettbutikk

Dette symboliserer Patek Philippe-logoen

CALATRAVA-KORSET: Patek Philippe sin logo. | Foto: Unsplash / Twitter

Dette symboliserer Patek Philippe-logoen

CALATRAVA-KORSET: Patek Philippe sin logo. | Foto: Unsplash / Twitter
En viktig del av merkets identitet.

Patek Philippe er blant verdens største klokkemerker og ligger helt i øvre sjiktet hva gjelder høy-horologi.

Merket har røtter helt tilbake til første halvdel av 1800-tallet og har lenge vært et merke for kongelige og den øvre samfunnselite.

En av merkets aller mest populære modeller det siste århundre har vært Calatrava. Nettopp Calatrava og dets symbol har stor betydning for Patek Philippe.

Calatrava-korset er nemlig merkets logo.

I en episode av Klokkepodden om merket forklarte Joakim Bjerke fra Urmaker Bjerke (de eneste som fører Patek i Norge) hva logoen symboliserer.

– Det er tilknyttet Calatrava-ordenen som er en spansk ridderorden som eksisterte på slutten av 1100-tallet. Det er nok litt forskjellige myter eller historier om hvorfor de tok det symbolet som en del av sitt merke og sin merkevare, men det skal jo symbolisere mot, ridderlighet og uavhengighet.

Patek er et av få merker som fortsatt er familieeid. Stern-familien har styrt selskapet med stødig hånd i store deler av de siste hundre årene. Thierry Stern er nåværende sjef i Patek og han er tredje generasjon arving.

– Det er trekk som passer veldig godt til merket. Angående uavhengighet, de er «indipendent», de kjører sitt eget løp i stor grad og gjør som du vil. Når det gjelder mot så er de tross alt ganske motstrøms. Jeg syns Patek er litt tøffere i hva de tør å lansere. Mange merker er nok mer tro mot historien hele tiden. Patek tør derimot å komme med en Aquanaut med oransje gummireim for eksempel, sier Bjerke.

LES OGSÅ: Er dette den beste allround-klokken under 35 000 kroner? Vi har sett nærmere på nylanseringen

Sett denne?