Nettbutikk

Seks løgner klokkesamlere forteller seg selv

PÅ DISPLAY: Audemars Piguets Royal Oak. | Foto: AP

Seks løgner klokkesamlere forteller seg selv

PÅ DISPLAY: Audemars Piguets Royal Oak. | Foto: AP
«Spot on» fra Fratello Watches.

Klokkesamlere flest har trolig samtaler med seg selv om hvordan man kan rettferdiggjøre et nytt klokkekjøp.

Enten det handler om investeringer, at klokkene skal gå i arv eller at man faktisk trenger en fjellklokke om man skal på fjelltur.

Dette og andre løgner klokkesamlere forteller seg selv har nylig Fratello Watches satt ord på.

– Vi har alle våre grunner for å kjøpe en klokke. En gang for lenge siden kjøpte du din første klokke og det var den ene klokken du skulle ha. Men så kjøpte du en til… Og en til. Og en til. Og plutselig hadde du en hel klokkesamling. Hvert kjøp ble rettferdiggjort finansielt, rasjonelt og emosjonelt, ikke sant? Vel, du lurte kanskje deg selv, men du lurer ikke oss. For vi gjør det alle sammen. Til slutt går man tom for grunner til å kjøpe klokker, skriver de.

Under ser du de seks løgnene de mener vi likesinnede finner opp for å forsvare nok et innkjøp av en klokke.

Klokker til barna

– Hvis du går en på et klokkeforum eller Instagram ser du en stolt eier av en ny klokke. Dette er ikke hvilken som helst klokke og den er helt spesiell. Den er nemlig ikke ment til den som bruker den og har kjøpt den. Den er til barna som en dag vil bli gamle nok og arve den…

– Kom igjen! Du vil bare ha en ny klokke. Og det er helt greit.

Klokker som investering

– Det finnes måter å investere i klokker på som kan tjene deg gode penger. Flipping. Da er du ikke en klokkesamler, men en flipper. Alle andre må gjerne kjøpe så lavt som mulig og selge så høyt du kan. Jeg fordømmer ikke det.

– Jeg har ingen krystallkule, men om du kjøper en klokke til markedspris i dag og bruker den, har den på service, og så selger igjen… Da er du heldig om du får igjen pengene. Derfor bør du kjøpe fordi du liker klokken, ikke fordi du tror at du er smart og at alt du tar i blir til gull.

ROLEX DAYTONA: Her med hvit skive. | Foto: Rolex.com

Klokker til spesifikke anledninger eller oppgaver

– Jeg er av den oppfatning at alle bør ha en dykkerklokke. Og det er fordi jeg syns de er kule, ikke fordi jeg tenker at alle skal dykke med dem. Sannsynligvis har du en kronograf du sjeldent bruker, en dykkerklokke du knapt bader med og en annen «tool watch» som bare er stabil og robust, men som ikke er noen penklokke.

LES OGSÅ: – Derfor bør du aldri kjøpe «birth year»-klokke

Klokker du «trenger»

– Det er nesten så man tenker at man trenger en Speedmaster i tilfelle man skal til månen. Man ser for seg at man er i situasjoner hvor man trenger en gitt klokke. Likevel ender man opp med å bruke det samme knippet klokker til de få forskjellige tingene man gjør her i livet. Skal jeg på en isbré, ha på meg smoking eller til verdensrommet kan du vedde på at jeg er klar. Eller, klokkene mine er hvert fall klare…

PÅ (HJEMME)KONTORET: Omega Speedmaster. | Foto: Unsplash

Statusklokker

– Elefanten i rommet. Ja, klokker kan si noe om hvem du er og hvor du er i livet. Akkurat som hus, biler og klær. Kjøp heller det du har råd til og aldri kjøp på kreditt. Hvis ikke ender Rolexen opp med å ende deg istedenfor motsatt. Du lurer ingen.

Grail-klokken

– Mange har en grail-klokke eller en exit-klokke. Med andre ord bør det være den siste klokken du kjøper. Det kan bare gå én vei fra her. Sannheten er derimot at du kommer til å kjøpe flere klokker selv om du skaffer deg det du tror er grailen. Det finnes ikke noe exit. Hvert fall ikke for klokke-entusiaster.

En Zenith avbildet på håndleddet.
LIGNER PÅ DAYTONA: Zenith Chronomaster Sport. | Foto: Instagram

På jakt etter noen skikkelige fine klokkebokser til en god pris? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!

Sett denne?