Om du er heldig nok til å få tak i en Rolex-klokke i stål, har du en god mulighet til å tjene en slant.
Etterspørselen er fortsatt klart høyere enn tilbudet. Derfor kan man selge visse Rolex-modeller for mer brukt enn de koster i butikken.
Uansett er det lettere sagt enn gjort å få kjøpt en slik klokke. Nylig fortalte Urmaker Bjerke, Norges største Rolex-forhandler, at de setter lite pris på at folk «flipper» ettertraktede modeller.
– Vi ønsker å oppfylle flest mulig klokkedrømmer til dem har lyst på en klokke og skal bruke den selv. Eller gi den i gave til noen som ønsker å bruke den eller hva det måtte være. Det er utgangspunktet vårt. Hvordan kan vi vite det? Det er ikke noe fasitsvar på det. Et moment er at vi vil «kjenne» personen litt og på den måten være såpass trygg på at klokken blir brukt selv og ikke videresolgt, sier Joakim Bjerke i en ny episode av Klokkepodden.
– Ikke noe Politi
Han er administrasjonsdirektør og fjerde generasjon eier i Urmaker Bjerke.
– Samtidig er ikke vi noe politi, så har du kjøpt en klokke hos oss står du fritt til å gjøre hva du vil med den. Hvis du velger å selge den er det ikke noe ulovlig, men det kan være en faktor inn ved neste korsvei når man ønsker å kjøpe en klokke. Det er et litt intrikat spill.
I klartekst betyr dette at det ikke er noe som hindrer deg i å selge en Rolex-modell mot fortjeneste om du først får kjøpe. Derimot vil dette trolig gjøre det vanskelig eller umulig å få komme på venteliste på en ny ettertraktet klokke.
LES OGSÅ: Slik avgjør Urmaker Bjerke hvilke klokkemerker de selger
Sett denne?