Nettbutikk

Kjent klokke-YouTuber: – Jeg er ferdig med Rolex

THE URBAN GENTRY: Rolex Daytona i hvitt gull til høyre. | Foto: Skjermdump YouTube/Rolex.com

Kjent klokke-YouTuber: – Jeg er ferdig med Rolex

THE URBAN GENTRY: Rolex Daytona i hvitt gull til høyre. | Foto: Skjermdump YouTube/Rolex.com
Forteller i video.

The Urban Gentry er blant de største klokkekanalene på YouTube. Tristano Veneto har over en halv million følgere på videoplattformen og deler ofte sine meninger og erfaringer med klokker.

Nylig publiserte han en video om hvorfor han er «ferdig med Rolex».

– Det som fikk meg til å tenke på Rolex er ikke all opphausingen eller pengesnakket. Det er heller ikke de ranene og tyveriene man har sett knyttet til merket den siste tiden. Selv om man ser bort fra sosiale medier og bruktforhandlere, så koker det rett og slett ned til kostnaden på klokkene i forhold til hva jeg får ut av dem.

– Jeg begynte å tenke på hva det ville kostet å ha alle Rolex-klokkene mine på service sammenlignet med for eksempel en eldre Tudor (ETA-urverk), en Seiko eller andre merker. Og selvfølgelig inkludert quartz-klokker. Er det verdt det når jeg får så mye glede ut av disse andre klokkene?

– Rolex selv gjør ikke så mye for å bedre på situasjonen med sine famøse ventelister. Jeg er ikke den eneste klokke-entusiasten som liker diskré «tool watches» fra Rolex istedenfor statussymbolene som mange av klokkene har blitt. I dag er Rolex mer forbundet med «new money»-vulgaritet og sosiale medier-flexing. Ta deg en tur ned Wall Street og du ser at Rolex bare har blitt en del av uniformen.

Tristano sier ingeting om han faktisk kommer til å selge de Rolex-modellene han har. I sin samling har han (inntil nylig hvert fall) blant annet en Explorer 1, en GMT-Master 2 «Pepsi» og en Day-Date.

Helt ferdig virker det med andre ord ikke som The Urban Gentry er med Rolex.

LES OGSÅ: – Topp ti klokketyper å unngå i 2022

Under kan du se videoen hvor han forklarer det ovennevnte nærmere.

Sett denne?

Har du sjekket ut nettbutikken vår i det siste? Vi har nettopp tatt inn flere nye produkter!