Nettbutikk

– En undervurdert Rolex ingen snakker om

YACHT-MASTER: Her i hvitt gull. | Foto: Rolex.com

– En undervurdert Rolex ingen snakker om

YACHT-MASTER: Her i hvitt gull. | Foto: Rolex.com
Syns det er merkelig hvor lite oppmerksomhet modellen får.

– Hvorfor får Yacht-Master så lite kjærlighet i forhold til andre sportsmodeller fra Rolex?

Det spurte klokkenettstedet Fratello Watches seg om nylig.

Rolex Yacht-Master er en relativt ny modell. Det vil si at den ble lansert på 1990-tallet, kontra de mange modellene som først ble offentliggjort på 1950- og 60-tallet (Sub, GMT, Explorer, Daytona, osv).

– Jeg elsker Yacht-Master. Helt siden jeg ble interessert i klokker har jeg hatt en «weak spot» for denne litt rare Rolexen. Den er det siste ordentlig tilskuddet til merkets sportskolleksjon og den har kommet i mange forskjellige størrelser opp gjennom – noe som gjør at den passer alle som vil bære den.

Videre skriver Fratello at de skjønner at spesielt Yacht-Master 2, med sin regatta-funksjon, ikke er for alle (den er dessuten veldig stor), men at den vanlige Yacht-Master-modellen får så lite oppmerksomhet finner de merkelig.

– Det jeg liker med Yacht-Master er at den er litt annerledes fra de fleste sportsmodellene. Kassen er mykere i formen, litt sånn som Daytona. I tillegg kan man snurre platinum-bezelen begge veier (i motsetning til en dykkerklokke). I tillegg har mange av dem rød sekundviser og skrift.

De siste årene har Rolex lanserte flere versjoner i både gult, rødt og hvitt gull. Den lages nå i 37, 40 og 42 millimeter i diameter.

LES OGSÅ: Stusser over Rolex-modellen: – Hvem er den laget for?

CHOKO: Rolex Yacht-Master i two-tone. | Foto: Rolex.com

– Veldig oversett

Fratello tror noe av grunnen til at Yacht-Master ikke er like populær som de andre er at den ikke har en spesiell «tool watch»-funksjon. Denne modellen er først og fremst laget for de som er på båten eller på brygga og ikke dem som dykker i vannet.

– Yacht-Master er fortsatt undervurdert og nesten sett ned på blant samle og entusiaster. Det er ufortjent, vil jeg si. Kanskje er det Rolex sitt svar på Porsche Boxster. Du må kanskje forsvare hvorfor du ikke kjører 911, men det fortsatt en fantastisk bil å kjøre. Gi den en sjanse! Du kommer sannsynligvis til å like den bedre enn du vil innrømme.

Har du sjekket ut nettbutikken vår i det siste? Vi har nettopp tatt inn flere nye produkter!

Tett på en Rolex-klokke.
YACHT-MASTER: Rolex sin båtsport-klokke. Her med grå skive. Ofte referert til som «White Walker». | Foto: Rolex.com

Sett denne?