Nettbutikk

Tipser om et rimeligere alternativ til Rolex Explorer 1

EXPLORER 1: Rolex sin klassiske klokke. | Foto: Rolex

Tipser om et rimeligere alternativ til Rolex Explorer 1

EXPLORER 1: Rolex sin klassiske klokke. | Foto: Rolex
– Denne modellen er i stor grad det du forventer fra en Explorer-type klokke.

Rolex Explorer 1 er kanskje den mest klassiske «passer til alt»-klokken. Modellen er relativt enkel. Den viser kun tiden og har verken dato eller andre komplikasjoner.

Historisk sett er det en sportsklokke, men i dagens klokkelandskap kan den kalles en elegant og pen modell.

Uansett er den fortsatt populær og Rolex har de siste årene skalert ned modellen fra 39 til sine originale 36 millimeter i diameter. Problemet med nær samtlige Rolex-modeller er at de er vanskelig å få tak i og at de kommer med en saftig prislapp.

Derfor har Monochrome Watches sett på et alternativ for dem som ikke vil svi av 80 000 kroner på en relativt enkel klokke.

De anbefaler nylanseringen NOMOS Club Sport Neomatik 37 som alternativ.

– Når jeg ser på denne klokken tenker jeg umiddelbart på den klassiske Rolex Explorer – en av mine favorittklokker. Den kan defineres som en kompakt, robust, god til alt og vanntett klokke med lettlest skive og et pålitelig automatisk urverk.

– Tudor Ranger er kanskje det mest åpenbare alternativet til Explorer 1. Seiko og Longines har også sine alternativer. Den nyeste alternativet er derimot fra NOMOS. Det skjønner jeg etter å ha tilbragt noen dager med Club Sport Neomatik 37 .

Klokken er altså 37 millimeter i diameter, har 200 meter vanntetthet og koster under 30 000 kroner.

– Denne modellen er i stor grad det du forventer fra en Explorer-type klokke. Denne kan leke med de andre gutta på Explorer-banen. Det den bringer til bordet, i tillegg til mye verdi for pengene, er å være kul og morsom. Den er tynn nok til å være en glede å bære – både til hverdags og i helgene. Det er bare å ta notater, klokkemerker. Det er mulig å lage en 200 meter vanntett klokke som er under ni millimeter tykk.

LES OGSÅ: Mener man heller bør kjøpe Tudor-modell istedenfor Rolex Explorer 1

37 MILLIMETER: NOMOS Club Sport Neomatik. | Foto: Nomos

Sett denne?

Har du sjekket ut nettbutikken vår i det siste? Vi har nettopp tatt inn flere nye produkter!