Nettbutikk

Trygler Tudor om å relansere denne modellen: – Vær så snill!

«SNOWFLAKE»: Tudors kjente visere. | Foto: Tudor / Instagram

Trygler Tudor om å relansere denne modellen: – Vær så snill!

«SNOWFLAKE»: Tudors kjente visere. | Foto: Tudor / Instagram
Vil ha comeback.

Tudor er kanskje det klokkemerket som har hatt størst fremgang det siste tiåret.

På 2000-tallet lå merket relativt brakk og ble for eksempel ikke solgt i det hele tatt i USA.

Nå kjenner vi derimot Rolex sin lillebror som kongene av valuta for pengene med modeller som Black Bay (58), Pelagos og Ranger.

Før i tiden var de derimot mest kjent for å lage rimeligere utgaver av Rolex sine modeller. De senere årene har for eksempel deres vintage Submariner-tolkning blitt svært populær på bruktmarkedet.

Nylig ba klokkenettstedet Fratello Watches på sine knær om at du skulle relansere Submariner-modellen de hadde på 1970-tallet med såkalte «snowflake»-visere.

TUDOR SUBMARINER: Fra merkets egne arkiver. | Foto: Tudor

De skriver:

– Kjære Tudor, vær så snill å relansere denne modellen. Tudor Submariner kunne vært den perfekte inspirasjon for den siste brikken i Tudor-puslespillet.

– Denne utgaven av Submariner ble lansert i 1969 og var den første Tudor-klokken som hadde ETA-urverk. I tillegg var det den første Submariner-modellen fra merket som hadde både Snowflake-hender og rektangulære timemarkører. Dette er nå en kjent kombinasjon og noe mange ser på som den «ekte» Tudor-stilen. Likevel bruker ikke Tudor denne stilen på sine Black Bay-modeller og mange lurer på hvorfor.

Dyre i bruktmarkedet

Skal du ha en vintage Submariner fra den sveitsiske produsenten med dette designet i bruktmarkedet må du forvente å betale litt under 100 000 kroner. De fleste klokkene i dagens katalog koster derimot under halvparten av dette.

– Det jeg ville likt å se var en Black Bay som var inspirert av Submariner ref. 7016. Dette designet får klokkene til å virke tøffere og ser ut som en skikkelig «tool watch». Røffere og kulere.

Videre påpeker de at nylanserte Pelagos 39 har noen av de ønskede trekkene, men fortsatt ikke kombinasjonen med de mye omtalte viserne og firkantede timemarkører.

LES OGSÅ: Vil gjenopplive gammel klassiker: – Kjære Omega, hent tilbake denne modellen!

BLACK WEEK: 25 % på alt i nettbutikken!

Sett denne?