Nettbutikk

Vintage eller moderne som første ordentlige klokke? Dette sier eksperten

VINTAGE VS. MODERNE: Rolex Datejust. | Foto: Unsplash / Rolex

Vintage eller moderne som første ordentlige klokke? Dette sier eksperten

VINTAGE VS. MODERNE: Rolex Datejust. | Foto: Unsplash / Rolex
Sier sin mening.

Å bestemme seg for om man skal gå for moderne og ny eller vintage og brukt når man skal kjøpe klokke kan være en viktig avgjørelse.

Som med alt annet er det fordeler og ulemper med begge, men mange – spesielt om de ikke har så mye erfaring – kan slite med å se hva de to retningene fører med seg.

Nylig fikk grunnleggeren av klokkenettstedet Fratello Watches spørsmål om hva han anbefaler. Robert-Jan Broer hadde følgende betraktninger:

– Det finnes ikke noe rett og galt. Det handler mest om hva man liker. Om man må bli «overtalt» til å kjøpe vintage spørs det om det er et godt alternativ. Svaret avhenger nok mye av hvorfor man vil kjøpe en klokke i utgangspunktet. La oss være ærlige: Man trenger egentlig ikke en klokke. Man bruker klokke fordi man elsker utseende, urverket eller fordi den har en spesiell betydning for deg. I tillegg viser den tiden og det er jo kjekt.

Broer påpeker at noen liker vintage-klokkers utseende bedre enn de moderne og setter også pris på det klokkene har opplevd eller historiene de forteller.

Andre setter pris på hvordan de moderne klokkene er laget. Bedre produksjonsstandarder fører til et mer driftssikkert produkt. Du trenger for eksempel ikke tenke på å ha på deg en moderne klokke når det regner.

– Selv har jeg en fot i hver leir. Jeg bruker nok moderne klokker oftest, mest fordi jeg slipper å bekymre meg for dem.

LES OGSÅ: – De største feilene når man skal kjøpe vintage Rolex og hvordan man skal unngå dem

VINTAGE-MODELLER: Her fra Timex, Omega og Tissot. | Foto: Instagram

Anbefaler moderne

Generelt ender klokkekjenneren opp med å anbefale en moderne klokke dersom du ikke har noen spesielle preferanser selv.

– Jeg tror at din første «ordentlige» klokke ikke bør være en vintage-klokke. Dette er bare min mening og spør du noen andre får du kanskje et annet svar. Forhåpentligvis blir klokken er livslang venn og om du er ute etter å ha én klokke skal du ha denne i flere tiår fremover. Du skal bruke den hver dag og kanskje gifte deg med den for eksempel. Med tiden vil klokken din bli vintage og da er det din vintage-klokke.

– Hvis jeg skulle kjøpt meg én klokke ville det blitt en moderne en. En bekymringsfri klokke som passer min livsstil, smak og budsjett. Klokke nummer to kan derimot gjerne være vintage.

Sett denne?

Har du sjekket ut nettbutikken vår i det siste? Vi har nettopp tatt inn flere nye produkter!