Nettbutikk

Bør man kjøpe Rolex nå? Dette sier ekspertene

ROLEX DAYTONA: Her med sort skive. | Foto: Unsplash

Bør man kjøpe Rolex nå? Dette sier ekspertene

ROLEX DAYTONA: Her med sort skive. | Foto: Unsplash
Mer gunstig enn på lenge.

Å få tak i en ny Rolex til listepris er fortsatt lettere sagt enn gjort. På grunn av dette er det fortsatt mange av deres modeller som koster mer i bruktmarkedet enn hos forhandler.

Likevel er det et vesentlig kjøligere marked enn det var for bare noen måneder siden. I mars skrev vi om at en Rolex Daytona i stål gikk for 500 000 kroner i bruktmarkedet. Samme modell kan fås for rundt halvparten åtte-ni måneder senere.

På grunn av dette er det mange som spør seg om det er et fint tidspunkt å kjøpe seg en brukt Rolex på.

VG (krever innlogging) hadde nylig en lengre artikkel om markedsnedgangen hvor Barry Caguiat, som driver Facebook-gruppen Rolexforum Norge, og Jon Henrik Haraldsen, grunnleggeren av Tidssonen, uttalte seg om hvorvidt det kan være et fint tidspunkt å komme inn i Rolex-markedet på.

– Jeg personlig følger nøye med, og hopper nok inn med et nytt kjøp når markedet har flatet seg ut en periode, sier Caguiat.

Sitter du allerede på en Rolex ville Caguiat ventet med å selge for å se om markedet snur.

– Jeg hadde nok foretrukket å vente nå, i stedet for å selge, om man ikke nødvendigvis må frigjøre umiddelbar kapital, sier Caguiat.

Vent noen måneder med å kjøpe

Haraldsen anbefaler å ha is i magen både når det gjelder kjøp og salg.

– Trenger du pengene nå eller snart – prøv å selge til en OK pris nå. Liker du klokken og trenger ikke pengene, nyt den og vent. Har du lyst på en Rolex, vent noen måneder og se hva som skjer.

Rolex bekreftet forøvrig nylig at det skal starte å selge brukte klokker selv via sitt forhandlernettverk. Når det eventuelt kommer til Norge er ikke offentliggjort.

LES MER: Rolex bekrefter at de vil begynne å selge brukte klokker

ROLEX HULK: Submariner 116610LV. | Foto: Pixabay

Sett denne?

Har du sjekket ut nettbutikken vår i det siste? Vi har nettopp tatt inn flere nye produkter!