Nettbutikk

Tipser om alternativ til Black Bay 58 fra et annet sveitsisk merke

Tudor-klokke med sort skive.
TUDOR BLACK BAY 58: Her i sin originale og sorte utførelse. | Foto: Tudorwatch.com

Tipser om alternativ til Black Bay 58 fra et annet sveitsisk merke

Tudor-klokke med sort skive.
TUDOR BLACK BAY 58: Her i sin originale og sorte utførelse. | Foto: Tudorwatch.com

Tudor Black Bay 58 er en svært populær klokke. Det er ikke mange år siden dykkerklokken ble lansert, men siden den gang har den vært høyt oppe på nær samtlige lister over klokker hvor man får mye valuta for pengene.

Riktignok koster «BB58» 36 550 kroner – i klokkesammenheng relativt lite.

Likevel finnes det andre klokker i samme priskategori det kan være verdt å sjekke ut: Time + Tide anbefaler Longines Spirit Titanium.

Den 40 millimeter store klokken koster under 30 000 kroner og tilbyr mye av det samme.

– Generelt sett er begge klokkene veldig gode å bære og teknisk tilfredsstillende. BB58 er noe mer robust, men fordi den er litt mer sporty er den også litt vanskeligere å «dresse opp». Spesielt om man tenker å gå med et formelt antrekk. Det er også verdt å nevne at BB58 er flere tusenlapper dyrere, skriver de.

– Med mindre du er veldig knyttet til Tudor sin dykkerklokke (100 meter mer vanntett enn Longines sin) vil den lette Spirit i titan tilby mer for pengene i samlingen din. Hvis du absolutt vil ha den klassiske Submariner-stilen bør du riktignok gå for BB58.

Verdt å nevne er at Longines Spirit er enda billigere i stål (pris på drøye 20 000 kroner), kommer i likhet med Tudoren med både lenke og reim og med flere fargevalg. I tillegg er Spirit-serien også tilgjengelig i 37 millimeter i diameter.

Den er også tilgjengelig med GMT-urverk. Etter flere år med venteliste på BB58 er forøvrig begge klokkene nå billigere i bruktmarkedet enn ny hos forhandler.

LES OGSÅ: Dette står «58» for i Tudor Black Bay 58

LONGINES SPIRIT: Her i titan. | Foto: Longines.com

Sett denne?

Har du sjekket ut nettbutikken vår i det siste? Vi har nettopp tatt inn flere nye produkter!