Nettbutikk

Derfor lager ikke Patek Philippe flere klokker

Patek-sjef Thierry Stern intervjues og en Nautilus-klokke.
PATEK PHILIPPE: Toppsjef Thierry Stern og en 5711-Nautilus. | Foto: Twitter

Derfor lager ikke Patek Philippe flere klokker

Patek-sjef Thierry Stern intervjues og en Nautilus-klokke.
PATEK PHILIPPE: Toppsjef Thierry Stern og en 5711-Nautilus. | Foto: Twitter
Sjekk hvor mye de produserer i løpet av et år.

Patek Philippe sitter helt øverst på klokke-pyramiden. Modellene deres er svært populære og det er nærmest umulig å få tak i en modell hos forhandler. Etterspørselen knuser rett og slett antallet klokker som kommer ut av fabrikken i Sveits.

Vanlig forretningslogikk skulle tilsi at merket da ønsket å øke produksjonen for å tjene mer penger. Slik er det ikke alltid i klokkeverden.

Patek Philippe sine røtter går nesten 200 år tilbake og nåværende sjef og eier Thierry Stern ønsker å sikre at merket kan leve i 200 år til.

Det er en av grunnene til at han ikke vil øke produksjonen.

– Det kommer alltid tilbake til hvor mange klokker vi kan lage per år. For Patek er det 66 000 klokker i året. Jeg vil ikke risikere kvaliteten på klokkene. Jeg skal ta vare på Patek Philippe for fremtiden, uttalte han i et intervju med New York Times (krever abonnement) nylig.

En måte å øke omsetningen på (som Patek benytter seg av) er å lage færre stålmodeller og flere i gull blant de 66 000 klokkene. Gullmodellene er naturligvis dyrere.

– Mange merker har «pushet» stålklokker fordi det er lettere å selge, men de største merkene har ikke noe inventar å selge lenger uansett. Butikkene er tomme. Det er ingen grunn til at vi skal selge bare stålklokker i dag. Vi kommer til å beholde stålmodeller for de sportye klokkene, primært Aquanaut, men det er farlig for meg å si at vi skal bare lage stål.

LES OGSÅ: Patek Philippe-sjefen med oppsiktsvekkende Nautilus-uttalelser

PATEK AQUANAUT: Her i hvitt gull. | Foto: Klokkr

– Ikke nok klokker til alle

Patek Philippe-klokker kan ofte selges for mange ganger mer i bruktmarkedet enn de koster i butikk. Men, man er nødt til å ha et svært godt kundeforhold hos forhandler om man i det hele tatt for komme på venteliste. Da kan ventetiden være mange år.

– Det vil ikke være nok klokker til alle. Ikke skyld på meg, skyld på forhandlerne, sier han og refererer til at forhandlerne ikke er nødt til å selge Patek utelukkene til sine gode, eksisterende kunder selv om dette i 99 prosent av tilfellene er vanlig praksis.

NAUTILUS I HVITT GULL: Nye 5811/1G fra Patek Philippe. | Foto: Patek

Sett denne?

Har du sjekket ut nettbutikken vår i det siste? Vi har nettopp tatt inn flere nye produkter!