Nettbutikk

– 7 overvurderte egenskaper på klokker som ikke er like viktig som vi tror

Teddy Baldassarre snakker inn i kamera.
YOUTUBER: Teddy Baldassarre. | Foto: YouTube / Tudor

– 7 overvurderte egenskaper på klokker som ikke er like viktig som vi tror

Teddy Baldassarre snakker inn i kamera.
YOUTUBER: Teddy Baldassarre. | Foto: YouTube / Tudor
Spot on?

Teddy Baldassarre har en av de største YouTube-kanalene i klokkeverden.

Nylig publiserte han en video til sine over 700 000 følgere om egenskaper på klokker som ikke er like viktig som man skulle tro.

Under ser du hvilke egenskaper han mener er overvurderte på klokker.

1. Original reim

– La meg presisere at jeg ikke snakker om lenke. Jeg snakker kun om reimer. Skinn, NATO og gummi. På rimeligere klokker er ikke reimene noe gode uansett. På grunn av dette bryr jeg meg lite om hvordan originale reimen er når jeg kjøper en klokke.

2. Vanntetthet

– Noen vil sikkert være uenig her, men jeg syns entusiaster bryr seg for mye om vanntetthet. Det er fint å ha en god vanntetthet, men det er ikke nødvendig. 100 eller 200 meter vanntetthet gir en sikkerhet, men det påvirker jo ikke mitt daglige bruksmønster. Realiteten er at jeg hadde brukt dykkerklokkene mine like ofte selv om de ikke var vanntette.

PELAGOS FXD: Militær dykkerklokke fra Tudor. | Foto: Tudor

3. Nøyaktighet

– Til en viss grad er nøkkelfrasen her. Som med vanntetthet vil man selvfølgelig ha best mulig. Men på dagens klokker vil ikke en klokke som går 10 sekunder for fort eller fem sekunder for sakte være noe stort problem (dette er da ikke spesielt presist, jou.anm). Man skal ha en viss forventning, men mekaniske klokker er uansett ikke veldig nøyaktige. Hvis man vil ha noe supernøyaktig kan man se på quartz-klokker.

4. Lume

– Det er fint å kunne lese av klokken når det er mørkt, men man er jo ikke avhengig av dette heller lenger. I den moderne verden er vi rett og slett ikke i disse situasjonene lenger.

5. Investeringsverdi

– Dette er noe folk forbinder med klokker. Jeg skjønner at om mange bruker mange hundretusen på en klokke, så ønsker man ikke at de skal fly ut av vinduet så fort man kjøper klokken. Men det at en klokke skal stige i verdi og dette er nummer én på listen over ting man tenker på er fullstendig overvurdert. Det er uansett ikke realistisk.

PÅ DISPLAY: Audemars Piguets Royal Oak. | Foto: AP

6. Lenkeledd med skruer

– Lenkeledd som er skrudd inn med skruer er selvfølgelig mer premium og det er jo bedre, men er dette virkelig noe som gir ekstra verdi til deg som sluttbruker? Hvor ofte tar du av eller på ledd etter at du har fått den til å passe? Hvis jeg har mikrojustering i låsen tar jeg aldri av ledd uansett.

7. «Heritage»

– Jeg syns dette er verdifullt når det kommer til merket og at de skal kunne sin greie. Det er derimot viktigere for meg hva de har gjort i det siste enn for mange tiår siden. Noen produserer uansett ikke klokker til den standarden som arven deres tilsier.

LES OGSÅ: Seks ting du IKKE bør gjøre med klokken din

Under kan du se Baldassarre gå enda mer i dybden på hvert punkt.

Sett denne?

NYHET FRA NETTBUTIKKEN: Vi har fått inn nye gummireimer – Sjekk dem ut her!