Nettbutikk

– Fem tips til deg som skal kjøpe din første Rolex

OVERLEVERING I BUTIKK: En heldig kunde henter ut en Rolex-klokke. | Foto: Rolex.com

– Fem tips til deg som skal kjøpe din første Rolex

OVERLEVERING I BUTIKK: En heldig kunde henter ut en Rolex-klokke. | Foto: Rolex.com
Gode råd.

Å kjøpe en Rolex er for mange det ultimate klokkekjøp.

Ofte har man kanskje hatt en rimeligere klokke, så en innsteg-luksusklokke som for eksempel Tudor eller TAG Heuer og så er man klar for en Rolex.

Da blir det ofte mye penger involvert (det skal godt gjøres å finne en under 50 000 kroner) og på grunn av dette er det greit å gjøre sin «due dilligence» i forkant.

Nylig skrev Mens Gear om fem ting man bør vite om før man kjøper sin første Rolex-klokke.

Under ser du en oppsummering av hva de fremhevet.

1. Sett deg inn i hvilke modeller og kolleksjoner som finnes

– Rolex har en stor katalog og mange forskjellige modeller. Budsjettet ditt vil avgjøre om du får den tidløse klassikeren du har drømt om. Hovedsakelig kan man dele sortimentet til Rolex i to kategorier: Oyster Perpetual og Cellini.

Innenfor Oyster Perpetual er det delt inn i Professional (Submariner, GMT-Master, Daytona, etc.) og Classic (Datejust, Day-Date, OP, osv.) De fleste modeller er tilgjengelig brukt på sider som Chrono24. Hos forhandler er det kun nye modeller som selges.

2. Bestem budsjettet for din nye Rolex

– Bare du vet hvor mye du kan bruke på en Rolex. Du kan uansett ha med i bakhodet at de fleste Rolex-klokker vil holde seg i verdi dersom du tar godt vare på dem. Hvis du bestemmer deg for å selge om noen år kan du faktisk tjene litt penger. Derfor kan Rolex være en god investering. De fleste modellene vil koste fra 50 000 kroner og oppover. Prisen stiger kjapt og kan gå helt opp til millionen. Prøv å finne den riktige klokken for deg og ditt budsjett.

3. Kjøp selgeren

– Det finnes måter hvor man kan sikre seg at selgeren av klokken er til å stole på. Når det gjelder forhandlere vil alle autoriserte forhandlere være gode og mange bruktforhandlere tilbyr ekthetsgaranti. Hvis du kjøper på nett bør du sjekke at du kan sende tilbake klokken om du ikke er fornøyd. En god forhandler vil la deg sette pengene på en depositumskonto og ikke ta ut pengene før du er fornøyd og gitt grønt lys.

ROLEX CERTIFIED PRE-OWNED PROGRAMME: Rolex skal nå begynne å selge brukte klokker. | Foto: Rolex.com

4. Styr unna fakes

– Hovedmålet er å ikke kjøpe en falsk klokke. Er klokken autentisert skal den være slik den forlot fabrikken eller service-senteret. Hvis det er gjort noen personaliseringer på klokken (for eksempel ettermarked-diamanter, eller lignende) skal dette være oppgitt i forkant.

5. Ny eller brukt?

– Å kjøpe en brukt Rolex kan være vel så bra som å kjøpe en ny. Hvis du forsikrer deg om at du kjøper hos en forhandler som garanterer for ektheten er det ingenting i veien for å kjøpe brukt.

P.S Rolex har nylig lansert sitt eget bruktsalg. Dette har foreløpig ikke kommet til Norge, men urmakere som Urmaker Bjerke og Urmaker Christensen har lenge hatt sine egne vintage-avdelinger.

LES OGSÅ: Vintage eller moderne som første ordentlige klokke? Dette sier eksperten

Sett denne?

NYHET FRA NETTBUTIKKEN: Vi har fått inn nye gummireimer – Sjekk dem ut her!