Nettbutikk

Guide: Slik får du best mulig pris når du selger klokken din

En Rolex Submariner i sorthvit.
ROLEX SUBMARINER: En såkalt two-liner. | Foto: Pixabay

Guide: Slik får du best mulig pris når du selger klokken din

En Rolex Submariner i sorthvit.
ROLEX SUBMARINER: En såkalt two-liner. | Foto: Pixabay
Hovedsakelig tre måter som er gjeldende for oss nordmenn.

Skal du selge en klokke – enten det er på Finn.no, via Facebook-grupper eller hos en bruktforhandler – er du sannsynligvis opptatt av å få til en best mulig handel.

Best mulig handel er fort at du får mest mulig penger for klokken din, men det er også andre faktorer å ha i bakhodet.

Nylig hadde klokkenettstedet Time & Tide Watches en stor gjennomgang av hvordan man kan oppnå best mulig pris og en mest mulig smertefri handel når man selger klokken sin.

De har delt det opp i følgende kategorier: Hos bruktforhandler, via en plattform (f. eks Finn.no eller Chrono24), privat forum eller sosiale medier-grupper og auksjon. Sistnevnte er ikke kjempeaktuell for nordmenn, men for eksempel Blomqvist har halvårlige klokkeauksjoner hvor man kan få solgt klokkene sine.

– Å tjene penger på en klokke er ikke like rett frem som du kanskje tror. Kjøper du en Patek Philippe Nautilus til listepris og selger den igjen tjener du selvfølgelig penger. Men avhengig av modell og hvordan du velger å selge den kan du kanskje bli overrasket over hva du faktisk får og hva klokken din faktisk er verdt, skriver Time & Tide.

Under har vi prøvd å oppsummere de forskjellige punktene etter beste evne.

Selge til en forhandler

– Å selge via en forhandler er den tryggeste måten å bli kvitt en klokke på. Det er lite venting eller innsats som kreves. Så fort du har gitt fra deg klokken (eller så fort forhandleren har solgt klokken, avhengig av avtalen dere har) får du pengene på konto og hele denne prosessen trenger ikke ta mer enn et par dager.

– Det man må betale for denne komforten er selvfølgelig at forhandleren skal tjene penger. En slik margin kan typisk ligge på mellom 15 og 25 prosent av klokkens verdi, men husk at forhandlere ofte oppnår bedre priser enn privatselgere.

I BUTIKKVINDUET: Rolex Cellini. | Foto: Pixabay

Via salgsplattform

– Internasjonalt kan man for eksempel selge via Chrono24 og eBay (eller Finn.no i våre tilfeller, jou.anm). Fordelen her er at du kan diktere prisen. Jo mer edruelig pris du ber om, jo mer sannsynlig er det at du får solgt klokken. Merk deg at mange legger ut klokkene sine for urealistiske summer og det er ingen vits å ta rygg på disse.

– Husk også at mange plattformer tar en viss prosent for å selge hos dem og at ting som frakt kan tilfalle selgeren. Dette må du ta med i beregningen av prisen din, men ikke bli for grådig om du vil ha klokken solgt.

Selge via forum eller Facebook-grupper

– Metoden man trolig får mest penger med, eller i hvertfall minst avgifter, er privat salg. Ideelt sett har du en venn som vil kjøpe klokken din, men det er ikke alltid så lett. Utfordringen med å selge via forum eller grupper er at man må legge del tid i annonsen og på å svare på spørsmål, avtale visninger, oppgjør, også videre.

– Hvis du finner en kjøper du stoler på er fordelen at du sitter igjen med alle pengene. Dette kan ta tid, men da er det viktig å være tålmodig.

LES OGSÅ: SISTE: Rolex bekrefter at de vil begynne å selge brukte klokker

Cartier-klokke i klokkeboks.
CARTIER TANK: Den ikoniske og rektangulære klokken. | Foto: Unsplash

Sett denne?

NYHET FRA NETTBUTIKKEN: Vi har fått inn nye gummireimer – Sjekk dem ut her!