Nettbutikk

Norske kjennere: Disse Rolex-typene er de beste investeringene nå

TETT PÅ: Rolex «Sprite». Referanse 126720VTNR. | Foto: Rolex.com

Norske kjennere: Disse Rolex-typene er de beste investeringene nå

TETT PÅ: Rolex «Sprite». Referanse 126720VTNR. | Foto: Rolex.com
Kommer med sine betraktninger rundt klokkemarkedet.

Både verdensmarkedene og klokkemarkedet har måttet tåle nedgang den siste tiden.

Fortsatt er det relativt godt trykk i klokkemarkedet og for eksempel Rolex er fortsatt vanskelig å få tak i ny hos forhandler til listepris.

Det betyr at bruktprisene ofte er høyere enn nypris.

– I dagens marked produseres det også færre klokker enn det markedet ønsker, noe som er med på å drive opp bruktprisene langt over veiledende pris. Det igjen gjør klokkene til gode investeringsobjekter, sier Kevin Collettmüller til Dagbladet (krever innlogging).

Han er daglig leder i Klokkeriet AS og adiministrator i Facebook-gruppen med over 80 000 medlemmer.

– Hvilke klokker er det som er de beste investeringsobjektene?, spør avisen.

– Generelt og historisk er det Rolex sine stålmodeller som gir best avkastning. Modellene i gull vil i enkelte tilfeller ikke ligge over nypris når de havner på bruktmarkedet. Men det er viktig å påpeke at nesten alle klokker av et visst kaliber, uansett modell, vil øke i verdi over tid.

Han eksemplifiserer ved å vise til at en Rolex Submariner nå koster 109 000 kroner hos forhandler. I bruktmarkedet må man fort ut med 150 000.

Med-administrator på Klokkeriet, Liv Marie Skiaker, peker på to populære modeller som har vist seg å være lønnsomme investeringer.

– Hvis jeg må nevne noen så er det nok Rolex Daytona og Rolex GMT-Master II som topper listen her. De har veiledende priser fra ca. 100-150.000 og har normalt sett hatt nesten en dobling på bruktmarkedet, forklarer hun. Utover disse modellene er det noen rimeligere stålmodeller med fargerike skiver som rød, gul, og «Tiffanyblå» som har hatt en stor økning på pris ut i bruktmarkedet, sier hun til samme avis.

LES OGSÅ: Snart kan det bli enklere å kjøpe Rolex hos forhandler

PÅ BORDET: Rolex Submariner. | Foto: Unsplash

Sett denne?

30 % rabatt med koden «Klokkeboks30» på klokkeboks i ekte skinn med plass til 3 klokker!