Nettbutikk

Har femdoblet verdien til klokkemerket på seks år: Trekker frem fire hovedgrunner til suksessen

BREITLING-CEO: Georges Kern. | Foto: Breitling.com

Har femdoblet verdien til klokkemerket på seks år: Trekker frem fire hovedgrunner til suksessen

BREITLING-CEO: Georges Kern. | Foto: Breitling.com
Toppsjefen forteller.

Breitling har virkelig vind i seilene om dagen.

Nylig signerte merket vår egen fotballstjerne Erling Braut Haaland som ambassadør og merket har sånn sett fått mer oppmerksomhet i Norge, men globalt har pilene vært grønne lenge.

En investorgruppe kjøpte 80 prosent av selskapet i 2017 for rundt 800 millioner sveitsiske franc. Det er litt under ti milliarder kroner etter dagens kurs.

Ved utgangen av 2022 var selskapet verdsatt til hele 4,5 millioner CHF – rundt 50 milliarder kroner.

Siden oppkjøpet har Georges Kern sittet ved roret. Han forklarer suksess med fire hovedpunkter.

– Jeg var ikke klar over den indre styrken til Breitling da jeg tok over. Jeg oppdaget det over tid. Jeg har sagt mange ganger at Breitling har et av de største arkivene i hele bransjen. Vi har fenomenale produkter. Det er punkt nummer én, sier han i et stort intervju med Revolution Watch.

– Den andre grunnen er at vi er et generelt merke. Det vil si at vi lager alt fra elektroniske klokker til mer klassiske klokker. På bilspråk har vi SUV, cabriolet og limousiner. Vi har alt!

– Den tredje store fordelen vår er at vi har et veldig bra prispunkt på klokkene våre. Gjennomsnittprisen vår er 6300 CHF (ca. 75 000 kroner, jou.anm). Det er åpenbart ikke billig, men et prispunkt som mange mennesker i verden har råd til.

– Den siste tingen er at vi treffer en «vibe» i samfunnet. Vi har en tilknytning til surfing, til thriathlon, til Triumph-motorsykler – en moderne retro-stil. Hele den pakken fungerer veldig godt. Men husk at vi har arvet noe fantastisk fra grunnleggerne av Breitling og fra så lenge selskapet har eksistert.

Under kan du se hele intervjuet med Breitling-CEO Georges Kern.

LES OGSÅ: Haaland forteller hvordan avtalen med Breitling kom i stand

KLAR FOR BREITLING: Erling Braut Haaland. | Foto: Breitling

Sett denne?

TILBUD: 25 % rabatt på heksagonal klokkeboks i ekte skinn. Bruk koden «Vår2023» i kassen!