Nettbutikk

Dette sier Bjerke om klokker man selger videre med tap

URMAKER BJERKE: Her er deres butikk i Nedre Slottsgate. | Foto: Klokkr.no

Dette sier Bjerke om klokker man selger videre med tap

URMAKER BJERKE: Her er deres butikk i Nedre Slottsgate. | Foto: Klokkr.no
Forteller i podcast.

At klokkeforhandlere ikke er spesielt glad i at ettertraktede klokker som er kjøpt hos dem selges videre for profitt, er ikke noe nytt.

Vi har blant annet skrevet om temaet tidligere: Dette sier Urmaker Bjerke om dem som «flipper» ettertraktede Rolex-modeller.

Men hva tenker de egentlig om kunder som kjøper nye klokker hos dem og som selger dem med tap etter kort tid?

Dette fikk Joakim Bjerke, administrasjonssjef i Urmaker Bjerke, nylig spørsmål om i Klokkepodden.

Spørsmålet lød som følger:

– Det sies at klokkeforhandlere ikke er kjempefan av at klokker kjøpes nye hos dem og selges videre på annenhåndsmarkedet. Gjelder dette alle merker eller er dette noe som først og fremst gjelder klokker / merker der etterspørselen spesielt høy?

Bjerke svarer følgende:

– At en klokke selges videre med tap etter fire måneder – for eksempel ved at du har kjøpt en klokke for 40 000 kroner og så selger du den videre for 32 000 kroner – da tenker jeg at begrunnelsen for at du selger den videre er dyptveiende. Man kan trenge pengene eller bare at man ikke likte klokken. Det kan være forskjellige årsaker.

– Det elementet som kommer inn på klokker som stiger voldsomt i verdi er: Er det en sånn begrunnelse? Det er det jo i visse tilfeller. Grunnmuren på huset kan ha rast, man kan havne midt i en skilsmisse eller at man ikke likte klokken. Men du har også det elementet hvor man har kjøpt klokken ene og alene for å tjene penger på den. At man blir et ledd til i næringskjeden.

– Det er fryktelig vanskelig å skille mellom det ene og det andre. Det gjør at man selvfølgelig er hakket mer skeptisk når det er en stor profitt ved å selge klokken videre. Så naturlig nok ser man nok mest på de klokkene hvor det er en stor oppside økonomisk av å videreselge den.

LES OGSÅ: Joakim Bjerke anbefaler syv undervurderte modeller

URMAKER BJERKE: Her ved Joakim Bjerke. | Foto: Instagram / Pixabay

Nyhet: Vi har laget en helt unik og vintage-inspirert Norge-NATO. Sjekk den ut her!

Sett denne?