Nettbutikk

Dette er verdens eldste klokkemerker

FRA ARKIVET: Vacheron Constantin er en av verdens eldste klokkemerker. | Foto: Vacheron

Dette er verdens eldste klokkemerker

FRA ARKIVET: Vacheron Constantin er en av verdens eldste klokkemerker. | Foto: Vacheron
Som fortsatt eksisterer.

Urmaker Bjerke feirer 100 års-jubileum i år – det er for så vidt svært imponerende – men det begynner å nærme seg 300 (!) år siden de aller eldste eldste klokkemerkene ble stiftet.

Nylig publiserte det internasjonale klokkenettstedet Time + Tide et innlegg på sin Instagram-konto med en oversikt over de fire eldste klokkemerkene. Alle er fortsatt er i drift.

Under ser du hvilke merker det er snakk om og hva de skrev om hvert enkelt merke (år grunnlagt i parantes).

4. Breguet (1775)

– Grunnlagt av Abraham-Louis Breguet i 1775 i Paris. Breguet har etterlatt seg et stort avtrykk i urmakerhistorien. Med oppfinnelser som tourbillon har Breguet revolusjonert industrien. Klokkene deres har vært på håndledd til konger, dronninger og andre berømte gjennom historien og er et symbol på eleganse og presisjon.

BREGUT: Reine de Naples i rosegull. | Foto: Breguet

3. Vacheron Constantin (1755)

– Grunnlagt i sveitsiske Geneve i 1755. Vacheron Constantin kan smykke seg med at de er den klokkeprodusenten som har hatt sammenhengende drift lengst. De har en rik historie og klokkene deres er elegante, sofistikerte og har et enormt fokus på detaljer. Hver Vacheron-klokke er et bevis på deres lange forpliktelse til perfeksjon.

En rektangulær gullklokke fra Vacheron ligger.
VACHERON CONSTANTIN: Her med sin nydelige American-modell. | Foto: Vacheron

2. Jaquet Droz (1738)

– Selv om Jaquet Droz kanskje ikke er like kjent som andre merker er de definert av ekstraordinært håndverk og artisteri. Jaquet Droz har blitt synonymt med å skapelsen av utsøkte klokker. Fra intrikate undere av deres mekaniske klokker til skapelsen av delikate og fangende emalje-skiver. De har en unik historie som binder sammen deres fortid og nåtid med artisteri og presisjon.

JAQUET DROZ: Urmakerkunst og artisteri. | Foto: Jaquet Droz

1. Blancpain (1735)

Blancpain er en ekte pionér i horologiens verden og har laget nydelig ur siden 1735. Med et stort fokus på tradisjon er deres klokker kjent for eksepsjonell presisjon og et raffinert utseende. Helt fra starten har Blancpain skilt seg ut med å fokusere utelukkende på skapelsen av mekaniske urverk. Som det eldste klokkemerket i verden fortsetter Blancpain å tøye grensene med mekanisk urmakeri.

En Blancpain-klokke ligger på sort bakgrunn.
BLANCPAIN FIFTY FATHOMS: Her i en No Rad-utgave. | Foto: Blancpain

LES OGSÅ: Kjøpte «glemt» klokkemerke for 200 000 kroner. Solgte det for 600 millioner (!) etter ti år

Sett denne?

SOMMERTILBUD: 25 % på alle klokkereimer i nettbutikken! Bruk koden «Sommer2023» i kassen.